Една афера, която промени Великобритания завинаги - 'Процесът срещу Кристин Кийлър' дебютира на 14 април по EPIC DRAMA

OFFNews Последна промяна на 03 април 2021 в 01:00 4190 0

Бурно коментираният нов сериал по Epic Drama „Процесът срещу Кристин Кийлър“ надниква зад заглавията на таблоидите, за да разкаже човешката история отвъд политическата и секс интрига в един от най-емблематичните скандали от модерната история на Великобритания: поредицата събития от 60-те, станала известна като „Аферата „Профумо“.

Сценарист е носителката на BAFTA Аманда Коу (Apple Tree Yard, Room At The Top, Life In Squares), а режисьор Андреа Харкин (Come Home, Clique). Премиерата е в сряда, 14 април, от 22:00 часаексклузивно по Epic Drama в Централна и източна Европа.

Минипоредицата в шест части е с впечатляващ актьорски състав, който включва:

Софи Куксън (Kingsman, The Secret Service, The Huntsman: Winter’s War) в главната роля като Кристин Кийлър

Джеймс Нортън (McMafia, War and Peace, Happy Valley) в ролята на Стивън Уорд

Бен Майлс (The Crown, V for Vendetta) е дискредитираният министър Джон Профумо

Емилия Фокс (Silent Witness, Dorian Gray) е в ролята на съпругата му – Валери Профумо.

През 1962 г. Студената война набира нова сила с Кубинската криза, а британското правителство е оплетено в шпионски и секс скандали. Тъкмо когато премиерът Харолд Макмилън се бори да възстанови реда, започват да избуяват слухове, че през 1961 г. министърът на войната в кабинета му Джон Профумо и руски шпионин са имали една и съща любовница. Уронване на престижа, каквото страната не би могла да понесе.

За младия модел Кристин Кийлър аферата с Джон Профумо вече е минало, а той – с подкрепата на съпругата си, бившата актриса Валери Хобсън, е вероятен кандидат за министър-председателския пост.

Тъкмо тогава, обаче, скандалният любовен триъгълник между Кристин и двама мъже от Западните Индии стига до разправа с престрелка, което внезапно хвърля Кристин в светлината на прожекторите. Улавяйки шанса да продаде историята си и да спечели пари в една доминирана от мъжете Великобритания от 60-те, Кристин разказва за аферата с Профумо и руснака. Доказателството е тайно любовно писмо от Профумо.

Това отприщва поредица от събития, които стигат до опит да се потулят нещата и последващ скандал от национален мащаб, а човекът, който запознава Кристин с Джон Профумо, довереникът й, Стивън Уорд, се превръща в изкупителна жертва.

Развиващ се в епоха на промени в класовата, половата и расовата политика и в разгара на Студената война, сериалът ни отвежда зад вестникарските заглавия и разказва историята на скандала чрез живота и съдбите на ключовите герои.

„Процесът срещу Кристин Кийлър“ дебютира на 14 април и ще се излъчва всяка сряда от 22:00 часа по Epic Drama.

Epic Drama е ТВ канал от семейството на Viasat History и TV1000, посветен на най-добрите драматични сериали в епоха от последните години, достъпен в Булсатком на позиция 433 за IPTV и HD приемниците и на 76 за SD приемниците. Epic Drama e в мрежата на А1 България на позиции за DTH – 60, за DTV (кабелна) – 214, за IPTV (Premium) – 201, както и във VIVACOM TV на позиция 55 за DTH TV 2L и на 76 за IPTV в пакет TV 2L+.

За всички оператори, които предлагат Epic Drama в мрежите си и пълна програма на ТВ канала посетете www.epicdrama.bg

Следете и www.Facebook.com/EpicDramaBG

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови