Домусчиев за COVID-19: Третирам се с хлорохинов фосфат. Ако мога да купя още, ще даря и на щаба

OFFNews 19 март 2020 в 20:08 91871 6

Снимка Нова телевизия

„Тъй като по цял ден гледам Нова телевизия, днес гледах много внимателно предаването с позицията на френските доктори и учени относно хлорохиновия фосфат. С това се третирам и аз. Това е един от продуктите, който се е доказал и в момента е номер 1 във всички протоколи във Франция, Германия и Австрия за третиране на болни от коронавирус. За съжаление, в България той отдавна не се внася. Това е продукт, който е срещу маларията.

Това заяви собственикът на Нова телевизия Кирил Домусчиев, който беше диагностициран с коронавирус.

„Във всички държави, в които аз търсих да купя за себе си, или е много трудно да се намери, или е изчерпан от аптечните мрежи, или е забранен да се изнася“, твърди Домусчиев.

„Смятам, че нашите власти и Щабът трябва да се обърнат към българските фармацевтични производители на хуманни лекарства, тъй като нашите заводи (на фамилията Домусчиеви - б.р.) произвеждат ветеринарни продукти и няма как ние да реагираме, но според мен това е доста стар продукт, на над 60 години е това лекарство“, каза още той.

„Надявам се, че колегите от хуманната фармация ще успеят да реагират бързо. През това време правителството трябва да направи съответните контакти с Германия, Франция и Индия“, коментира собственикът на Нова телевизия.

„Аз лично съм предприел една инициатива с моите контакти и с някои от големите фармацевтични компании. Опитвам се да ги убедя да ми продадат определено количество хлорохиновия фосфат, които искам да даря на Националния щаб. Надявам се, че усилията ми ще се увенчаят с успех, за да могат всички, които имат нужда от този продукт, да се третират с него“, заяви Домусчиев.

Разказ от първо лице за болестта

„Върнах се преди десетина дни от Франция. Още там усетих лека настинка. Прибрах се вкъщи и си направих едноседмична карантина, като съответно се лекувах със стандартните лекарствени средства. Съпругата ми също вдигна висока температура и в крайна сметка си пуснахме тестове за коронавирус, които се оказаха отрицателни. В неделя решихме пак да си направим преглед и скенер на белите дробове. Най-близката болница до нас беше „Софиямед“. Оказахме се с двустранни бронхопневмонии. Веднага бяхме хоспитализирани“, коментира Домусчиев.

„За щастие, децата са добре. Те също имаха температура, но тестовете показват, че са здрави“, посочи още той.

„След като постъпих в болницата, имаше допълнителен тест, тъй като има явно доста случаи, в които първият е отрицателен, а вторият - положителен. При мен вторият се оказа положителен. На жена ми четири пъти е отрицателен, което доказва, че жените не ги засяга чак толкова, колкото нас, мъжете“, твърди бизнесменът.

„Благодаря на медиците, които наистина показват много голяма грижа и не се страхуват да лекуват един болен от коронавирус, тъй като това е една паника, която смятам, че не е нормална и не е редна - доктор да се страхува да лекува болен от коронавирус. Ние не сме чумави“, категоричен бе Домусчиев.

„Смятам, че по-рано от две седмици няма как да ме изпишат, но след една седмица ще може да се види дали има някакво подобрение, евентуално да се направи допълнителен скенер и да се види как е развитието на болестта и какъв е резултатът от третирането с продуктите, с които в момента разполагат“, коментира още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4109

6

Дедовия

20.03 2020 в 06:57

А бе я скрийте тоя гелосания мухльо оттука! Намерил се баш-човеколюбеца да се хвали как си намерил лекарства! И не го обиждайте, като го наричате "бизнесмен"! Той си е обикновен крадец, но си е попаднал на ОПГ-то.

23293

5

Стефан

20.03 2020 в 04:18

Да. Щангата за смяна на гуми изглежда красиво. Особено, ако я стовариш на главата на съседа.

А па аз не разбирам от това нищо. След 20 години по болниците, по всичките клиники, и в централната медицинска библиотека.
Щом боко и лелките му са повече на коня - магарето е тяхно.

Маларията, и азиатските вируси са, как да го кажа ... Различни механизми.

77927

4

El Commandante

20.03 2020 в 02:13

Стефане, според мен в конкретния случай не си прав човек.
Аз доколкото знам Резохина е противомаларийно лекарство и не е нормално да го има у нас в количества, да не говорим и че (пак доколкото знам) е бая лесно за предозиране.
Не знам дали е било забранено в Европа, но въпроса е че в момента наистина няма как да се купи свободно, много било кът...

23293

3

Стефан

20.03 2020 в 01:18

Два бидона евтини химикали - не трябват на никого. Акъл трябва, ама навреме. А то сега си като в дежурната операционна в началото на 90-те:)
Мутрите в коридора вият "направи го да живее, той е наш човек, на ти пари!!!", а аз не им ги вземам. Зер няма как да направиш германиева леща, примерно, от пачка банкноти. Или фасциална игла от ланец. Нито кетгут от линия кокаин.

Взимайте си трупът, и се омитайте. Ние тука сме болница, а не дискус. Да ни бяхте дали пари НАВРЕМЕ - нямаше да има ядове. Сега и да давате, и да не давате - пътници сте.

А НАВРЕМЕ беше преди 30 години. Тогава трябваха малко пари, и всичко щеше да е наред. Сега не може да се поправи нищо, за никакви пари. Сега проблемът е друг.


23293

2

Стефан

20.03 2020 в 01:00

Ти нали имаш пари. Пий направо царска вода. Ще ти дойде досущ като на една по-известна от тебе блогерка.
Да ви умрем на гейбучните рекламни откровения, милионерчета недотрепани. Потресът на дебила от медицинските знания. Не щеш ли - светът бил по-голям от неговият кръг пиене и курви. Ти да видиш!
Ще преместите Земята от орбитата и, само и само да не послушате учените, лекарите, умните.

Прочее.
Мъжаго, Слави Трифонов даде 100 000 лева за заплати на сестри и санитари. Реално бедни хора. Ти колко ще дадеш? Не за измислени препарати, а за да имат с какво тия бедни женици да ходят на работа, примерно.
Кихни по 365 лева годишно на фъндъкова, за всяка от тях, и току виж нещо помръдне. Как ще се разбирате с другите крадци - ваша си работа.

13874

1

emanuilis

19.03 2020 в 20:49

И „гОла вОда" да пиеш, същият ефект ще получиш защото просто организма е силен.
 
X

Да помогнем на украинските деца!