Quantcast

Добри пари за добра идея

OFFNews Последна промяна на 19 ноември 2015 в 16:52 2296 1

Платформата The Venture с награден фонд 1 милион долара събира идеи в областта на социалното предприемачество до 1 декември.

Ако имате бизнес или добра идея в областта на социалното предприемачество или не ви липсва вдъхновение да измислите такава, има и кой да ви помогне да я финансирате. Условието е да сте над 25 години и да побързате – до 1 декември на платфромата The Venture Chivas събира добри идеи, които не само могат да се превърнат в успешен бизнес, но и имат потенциала да променят социалната среда около нас към по-добро. Колкото по-практична и приложима е идеята, толкова е по-голям и шансът й да спечели.

Инициативата на Chivas "The Venture – WIN THE RIGHT WAY" е отворена за кандидатстване от България, а наградният фонд е 1 милион долара и ще бъде разпределен между един или няколко финалиста в конкурса.

Повече информация за проекта може да намерите на www.theventure.com и Facebook страницата на Chivas Regal Bulgaria.

България имаше шанса да бъде избрана сред стотици държави да е една от страните, които имат възможността да се включат в инициативата The Venture. Идеята за проекта идва от разбирането, че на всеки пазар по света се заражда едно ново поколение потребители, които все повече вярват, че бизнесът трябва да бъде сила, която създава и работи в полза на доброто. Социалната промяна вече има нужда не само от усилията на правителства и неправителствените организации, но и от предприемачите, които могат да допринесат с идеите си за промяната на средата около нас. България е идентифицирана като пазар, който има потенциала да допринесе към инициативата и ще има шанса да излъчи свой локален победител, който да се състезава за наградата от 1 милион долара, за да реализира бизнес идеята си.

Големият победител за България ще бъде обявен до 18 януари, а няколко седмици по-късно ще бъдат обявени финалистите от всички държави, включени в инициативата на Chivas Regal.

Всички финалисти от страните-участници ще бъдат поканени на едноседмичен тренировъчен лагер в чужбина през март 2016 г. Те ще имат шанса да се срещнат и да обсъдят проектите си с водещи лидери на компании от технологичния бранш, а техни ментори ще бъдат световни експерти.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.11 2015 в 17:21

"социално предприемачество" - ае стига с тез либерални дъвки.
Капитализмът е най-социалния обществен строй измислян някога. Точка!
И няма нужда от подобни квалификации на повече социален, по-малко социален и прочее гпупотевини.
Печели, доставяй полезност, помагай и ще си социален без да е необходимо да биеш камбаната.