Фандъкова и председателят на Районния съд обсъдиха паркирането до новата съдебна палата

OFFNews 28 януари 2015 в 18:19 4800 1

Има нужда от около 70 паркоместа пред сградата на новата съдебна палата, обясни председателят на Софийския районен съд Методи Лалов по време на среща с кмета на Столична община Йорданка Фандъкова. 

Кметът на София заяви, че до края на февруари се очаква общината да получи разрешение за строеж в района и до края на лятото новият пътен възел да бъде изграден. Проектът предвижда съществуващото кръстовище да се измести към ул. „Йосиф Цанков” и така да се осигури възможност на автомобилите да достигат по-лесно до новата сграда на съда.

Финансирането за ремонта е осигурено от Столичната община, допълни Фандъкова.

По време на срещата беше обсъдено и създаването на нова автобусна линия, която да свързва метростанцията на бул. „Константин Величков” с бул. „Цар Борис ІІІ”, както и да бъда осигурен директен транспорт с трамвай от старата сграда на бул. „Драган Цанков” до новата палата. 

По повод другата сграда, предвидена за нуждите на наказателното отделение на СРС, известна като „Военното НДК”, Фандъкова посочи, че проектът за транспортен достъп за нея е готов. Преместването на трамвайните линии от бул. „Скобелев” е предвидено и ще се осъществи веднага след като бъде осигурено финансиране за ремонта от държавата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови