Длъжници се сбиха на пресконференция срещу банките и монополистите

OFFNews 20 март 2017 в 12:19 3835 1

БТА

С юмручна схватка започна започна пресконференцията на Гражданско движение „Покана за доброволно изпълнение”. Движението е инициатор на протест на длъжници пред сградата на президентството в понеделник вечер. 

Участници в схватката бяха Чавдар Янев, който от години води съдебни битки с Топлофикация - София, и представители на "Покана за доброволно изпълнение". Гневът на Янев беше предизвикан от това, че от движението си приписвали заслугите в борбата му с монополистите. Янев, който беше заедно със съпругата си, нанесе няколко юмручни удара в лицето на един от членовете на движението. Охраната в сградата на БТА, където се проведе пресконференцията, не реагира, а Янев и съпругата му си тръгнаха.

Ивайло Илиев, който е председател на гражданското движение, каза че тук става въпрос за лични интереси. "На някои хора не им изнася, че няма да са в обективите на камерата", каза той. Той поясни, че Янев и съпругата му на друга пресконференция на движението са правили "същите циркове". "Това не е единствен случай", каза още Илиев. 

През лятото на 2013 г. Янев, който преди това беше в неизвестност, се появи пред сградата на ВСС в опит да се самозапали. Той се заля със запалителна течност. Бързата намеса на полицията осуети запалването. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Елена, която върна наградата