Директори предлагат 15 дни отсъствие от училище по домашни причини

OFFNews 29 септември 2020 в 14:18 2607 0

Облекчаване на процедурите за отсъствия от училище по домашни причини и регламентирането на повече дни - например 15 вместо сегашните 3 предлага председателят на работодателската организация на директорите и директор на столичното 119-о училище Диян Стаматов.

"В Covid ситуацията е разумно да се увеличат извинените отсъствията на учениците по домашни причини и то най-вече в начален етап. Това би облекчило сериозно родителите на малките ученици при хрема, леки настинки и слабо неразположение. Би се намалило струпването пред кабинентите на личните лекари, в тази сложна ситуация", пише той в публикация във Фейсбук.

Той разяснява, че възможно облекчаване на процедурите е например да се разреши в кризисни периоди родителите да изпращат по електронен път декларация за влошеното състояние на детето. "Днес много родители работят от домовете си и грижата за децата им е много по-различна, от преди година", обяснява той.

"За да се случи това, е необходимо облекчаване на процедурите за отсъствия по домашни причини, както и регламенитирането им за повече дни – например по 15 дни за година (при сегашни 3 дни). Вярвам, че родителите са отговорни към образованието на децата си и не биха допуснали злоупотреби с отсъствието им", допълва той.

????В Covid ситуацията е разумно да се увеличат извинените отсъствията на учениците по домашни причини и то най-вече в...

Публикувахте от Диян Стаматов в Понеделник, 28 септември 2020 г.
На този етап подобно нещо не се обсъжда, камо ли да е предприето като стъпка от Министерството на образованието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови