Деница Николова ще е временен кмет на "Младост"

OFFNews 19 август 2016 в 10:26 4236 0

Снимка БГНЕС

Бившият секретар и зам.кмет на район "Младост" Деница Николова ще изпълнява функциите на временен кмет на столичния квартал.

Това реши Столичният общински съвет на днешното си заседание след тайно гласуване.

До назначаването на Николова се стигна след като Изпълнителната комисия на ГЕРБ и столичният кмет Йорданка Фандъкова поискаха оставката на досегашния кмет на района Цвета Авджиева заради гражданските протести срещу плановете за застрояване на паркове и градинки в "Младост".

Наесен заедно с президентските избори в столичния квартал ще има и частични местни избори. 

След като бе избрана Деница Николова обяви, че тече проверка по казуса със застрояването на зелените площи и след края й всички, които носят вина ще понесат санкции.

Ирена Атанасова от БСП София: 

Скандалнитe случаи с опити за застрояване на детски площадки и зелени площи в Младост 1, 2, 3 и 4 е поредното последствие от недалновидната политика на дясното управление в София. Хаосът беше създаден от бившия вече главен архитект Петър Диков, заедно с мнозинството на ГЕРБ в Столична община.

В момента сме свидетели на резултатите от цялата им безотговорност към бъдещето на района и обслужване на конкретни корпоративни интереси. 

Паническите действия на ПП „ГЕРБ” с поисканата оставка на районния кмет не са нищо друго освен опит за замазване на положението и да бъде парирана възможността на гражданите да изкарат наяве и други опити за застрояване на зелени площи в района.
Ясно е, че представителите на ПП „ГЕРБ” и на градско, и на районно ниво нямат воля за разрешаването на проблема с презострояването в интерес на гражданите, с което загубиха доверието на хората. 

Общинските съветници от „БСП Лява България” в СОС настояваме и ще работим за намирането на трайно решение на проблема. Не само в район Младост, а във всички останали жилищни комплекси в София. Това ще бъде за нас основен приоритет през новия сезон от работата на СОС. 

Следващият кмет на район Младост, който бъде избран от жителите му, задължително трябва да инициира преразглеждане на подробния устройствен план на района и на всички казуси, свързани със застрояване на зелените площи и детските площадки.
Само така ще може да възпрем изпълнението на строителните проекти, които пречат на район Младост да "диша". 

Малина Едрева, шеф на групата на ГЕРБ: 

Всички сделки, въпреки които сега се опитваме да управляваме в името на гражданите, са извършвани по време, когато БСП е втора политическа сила в Столичния общински съвет и са подкрепени с голямо мнозинство. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови