Да помогнем на Люси

Вероника Шербанова 14 февруари 2018 в 17:08 8248 0

48-годишна жена се нуждае от операция на гръбначния стълб. За операцията, за която има оферта от Турция, са необходими 26 517 евро.

Людмила Петрова е оперирана на 7 ноември 2016 г. в София, след като лекар установява, че има износване на шиечен прешлен. Лекарят я предупреждава, че състоянието е опасно и може да остане инвалид без операцията, при която трябва да се постави кейдж.

Людмила намира необходимите за импланта 3000 лева и дни по-късно е оперирана.

Около месец след операцията жената получава кървене, но когато се свързва с лекуващия си лекар, той обяснява, че това е нормално във възстановителния период след операцията.

Тя все пак отива на преглед през януари миналата година, а направената ренгенова снимка показва, че поставеният кейдж се е изместил.

Лекарят обяснява изместването с това, че заради предищна гинекологична операция Людмила има остеопороза, за която не е приемала лекарства.

Затова на жената са направени необходимите изследвания, но се оказва, че има нужда да приема само витамини D и K и тя започва да ги приема.

Симптомите обаче се влошават. Людмила започва да получава замайване и треперене в ръката и крака, а по-късно получава и подуване в близост до мястото на операцията.

Заради оплакванията си тя е насочена към съдов хирург в „Токуда“. Лекарят ѝ казва, че има запушване на артерии в близост до поставения кейдж и се налага нова операция.

Людмила е прегледана и в болница „Св. Иван Рилски“, където също ѝ казват, че се нуждае от инжекции и операция, при която поставеният кейдж ще бъде премахнат и на негово място ще бъде поставен нов, тъй като при изпадането си имплантът притиска околните прешлени.

„Никой не ми дава гаранция, че няма да остана инвалид. Навсякъде ми казаха, че това е възможно“, разказа пред OFFNews 48-годишната Людмила.

„Поставеният кейдж трябваше да има гаранция 10 години, но накрая се оказа, че имам нужда от нова операция само година след предишната“, допълни тя.

По настояване на сина си жената започва да търси други варианти и така се обръща към болница в Турция, където преди време с голям успех е бил лекуван брат ѝ.

„В турската клиника „Анадолу“ ми обясниха много подробно какво и как ще бъде извършено. Разговарях с лекар, който има голям опит при подобни операции. Той ми дава 100% гаранция, че няма да остана инвалид“, казва Людмила.

В турската клиника предлагат и да поставят костен имплант, което ще е много по-добър вариант от настоящия.
Според лекаря в турската клиника е можело първата операция да е много по-малко инвазивна и да не се стига до последвалите проблеми.

За операцията в Турция са необходими 26 517 евро. Те са непосилни за семейството на Людмила, която работи в химическо чистене и има две деца.

Тя е решена да подаде документи и в Комисията за лечение в чужбина. Един от основните критерии за отпускане на финансиране обаче е операцията да не може да се извърши в България.

„Аз не съм от хората, които се оплакват, и още не мога да повярвам, че ми се случва всичко това“, допълва Людмила.

При последните прегледи лекарите са категорични, че ако операцията не се направи бързо, има риск от перфорация на трахеята. 

Всеки, който иска да помогне на Людмила Петрова, може да направи това на банкова сметка: 

Людмила Йорданова Петрова

Обединена българска банка

BG72UBBS80021066375640

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови