COVID или бронхопневмония? Десетки ученици от СМГ мръзнат с часове за тест, срещу който да ходят на училище

Александра Маркарян 01 декември 2021 в 13:27 8425 3

Огромни опашки от желаещи да се върнат на училище ученици от СМГ се извиха призори.

Родители и деца бяха принудени да мръзнат часове наред и да платят, за да бъдат тествани за коронавируса. Оказа се, че това е цената да учат в клас, а не пред екрана на компютъра у дома.

Кадри от виещата се дълга опашка на метри от училището публикува майка във Фейсбук. Споделяме ги с нейно разрешение:

"Два часа и половина"; "Дойдохме в 7:02, сега е 9:02, още не сме влезли. Минали сме общо 10 метра, откакто сме дошли, имаше около 30 човека пред нас" - казват чакащи баща и ученичка пред Нова тв.

Хората са скупчени един в друг. Да, носят маски, но ако всяка седмица трябва да бъдат подлагани на това, за да ходят на училище в гимназията, която подготвя за живота деца с явен математически талант наред със синове и дъщери на бивши министри, или ще се разболеят - не от КОВИД, или сами ще се откажат от присъственото обучение.

"Осем лева струва тест. Единственото нещо, което ще създаде този тип организация, е това да бъдат родителите принудени да търсят фалшиви тестове за децата си. Не настъпи ли генерална промяна в тази държава, ще си висят децата така по три часа и вместо от коронавирус, ще боледуват от бронхопневмония" - коментира баща на опашката.

"Чакам от час. Направо замръзвам. Мисля да се прибирам. Тъпо ми е, че изпуснах часове и няма да се видя с приятели, ама..." - казва момче.

Обяснението за ситуацията на Антоан Тонев, директор на СМГ, бе: "Най-близкият офис (бел. ред. на лаборатория) избраха повечето ученици и родители и са избрали часови диапазон, в който всички да се озоват там. Просто не имало технологично... как да бъдат обработени всичките тия деца и тестове. Но за понеделник ще създадем много по-съвършена организация".

По информация на OFFNews струпването не е причинено от случайното стеклите се точно в една лаборатория, до училището, ученици и родители. Било е договорено тя да работи тази сутрин само за учениците и затова те са отишли там.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1331

3

ваксиниран

02.12 2021 в 11:39

Пълна трагедия са ни и болниците, и училищата, и министрите. Ваксинирайте се по-добре - какво се занимавате с тестове и тъпотии.

2000

1

uchitel

01.12 2021 в 18:55

А някой сети ли се да попита как протече учебният процес днес в СМГ? Но моля, не питайте ръководството, а попитайте учителите и учениците.
Какъв смисъл имаше от днешния ден за учениците? Повечето от тези, които трябваше да са в класната стая стояха на опашки, за да се тестват. А тези, които бяха онлай, невиждаха какво се пише на дъската в класната стая или нечуваха достатъчно добре учителя, защото той говори с маска и като застане до дъската микрофонът няма обхват.
Какъв беше смисълът за учителите? Страхотен стрес и напрежение. През целия ден, всеки учител се питаше: Къде са децата, които не са в класната стая и не се обаждат онлай (има указание да не се пишат отсъствия днес)? С кого да говори и с кого да се съобразява при работа в час - с децата в класната стая или с децата - онлайн (отговорът на ръководството - с децата в класната стая, но учителите виждат, че децата в класната стая са по-малко от децата онлайн)?
В крайна сметка, всеки да си направи изводите от този експеримент...