"Чуждите посланици у нас: чичковци, лелки и палячовци"

ОFFNews 17 септември 2015 в 19:33 5435 16

Валери Симеонов.

"Да идва някой чичко, лелка или вчераизлюпен дипломат да ни казва какво да правим - ние, Народното събрание, избраниците с гласовете на хората. Какви са тея, че да ни дават тон в живота и да ни съветват как да се борим с корупцията и не знам си още какво".

Това заяви пред bTV Валери Симеонов по повод коментарите и намесите на някои от външните посланици в България спрямо политическата ситуция у нас.

"Имаше един палячо в американското посолство, нали го помните, дето подскачаше и участваше даже в някакви филми (бел.ред. - Джеймс Уорлик) - тия хора просто трябва да са наясно, че България е независима държава, колкото и аборигенска да им се струва от величината на техните велики икономики и държави. Външният министър трябваше да им връчи по една нота на всичките. Можете ли да си представите българския посланик в Щатите или Франция да изрази мнение по работата на Сената? Какво ще стане с него - на първия самолет и обратно.", допълни той.

Симеонов коментира и липсата на диалог между партията му и ГЕРБ, като подчерта, че принципно комуникират добре, но когато има осигурено мнозинство от другаде, тогава не се съобразяват с т.нар. подкрепящи партии".

"Еми прав им път! Да си получат мнозинството, да ги видят всички", каза той.

Националистът поиска прекратяване на договорите на ТЕЦ "Марица - изток" 1 и 2, тъй като те "лапат" 40% от цената на тока в България, което води до над 3 милиарда загуби за страната ни за 2 години. Виновни за това били всички ръководни органи, които си затваряли очите за кражбите.

"Или си вършим работата, за която са ни избрали, или си отиваме вкъщи. Какво ме интересува тука американският посланик и интересите на Америка, мен ме интересуват интересите на България. Договорите не са точни, а са правени с жестоки корупционни схеми, заложени в тях", заяви Симеонов.

Политикът бе категоричен, че партията му няма да подкрепи антикорупционния закон на Кунева, защото в него има сериозни пропуски, които позволяват анонимно разследване, както и това, че има пряка зависимост от министър-председателя, който назначава началника на бюрото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!