Чистят район Средец от стари табели, хлапетата в 7-мо училище с приказни тоалетни

OFFNews 20 декември 2021 в 16:24 3248 0

Табелите от фасадата на бившето вече Военно издателство са премахнати днес, съобщи кметът на столичния район "Средец" Трайчо Трайков. 

След премахването на над 200 кв. м графити, драсканици, лепенки и следи от човешка мизерия от сградата на военните на ул. “Иван Вазов” 12, днес дойде ред и на табелите на бившето вече Военно Издателство, написа Трайков във фейсбук. Вярвайки, че подобен вид реклами имат своята сантиментална стойност, предадохме елементите на Военна академия "Георги Стойков Раковски" /като настоящ носител на правото за ползване на фирмената марка, за спомен, съхранение и експозиция, уточни той. 

Трайков информира и за приключилия ремонт на тоалетните за най-малките в 7-мо училище. Това е част от проекта за гражданско бюджетиране на Столична община и резултатът изглежда забележителен, коментира районният кмет. 

"София избира Децата" - проектиране и създаване на съвременни училищни тоалетни, бе предложен от Ивелина Иванова и Деница Шилигарска и победи в програмата "София избира" на Столична община. Бюджетът му е 1 500 000 лв. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови