Части от учебни помагала за разпечатване и фотокопиране улесняват самоподготовката на учащите у дома

Издателство Клет България продължава инициативите си в помощ на дистанционното обучение

OFFNews 14 април 2020 в 09:52 5568 0

От днес водещото образователно издателство "Клет България" предлага на своя сайт www.klett.bg/библиотека, в която има специално разработена секция с части от учебни помагала в помощ на обучението у дома в условия на епидемия от коронавирус. Специално подготвените материали са готови за разпечатване, фотокопиранe и попълване части от учебните тетрадки и са най-добрите помагала с марките “Анубис” и “Булвест 2000” по основните предмети от 1. до 7. клас, като базата с материали се обогатява постоянно. "Клет" е първото издателство, което предлага напълно безплатно освен всички електронни ресурси и самите учебни помагала за самоподготовка.

Направените извадки на учебните тетрадки и помагала съответстват на учебния материал по месеци и се предлагат в PDF формат, позволяващ лесното отпечатване на цял раздел или част от материала на домашния принтер, което облекчава учебния процес както за учениците, така и за родителите в условия на дистанционно обучение. Целта на предприетата стъпка е да се осигурят еднакви възможности на всички ученици за самоподготовка, дори когато по различни причини те не разполагат в къщи с печатните издания на учебните помагала. Елиминира се и нуждата от водене на записки или преписване в тетрадки и се пести време. Същевременно това е улеснение и за родителите, които имат желание да се включат и да подпомогнат обучението на своите деца в домашни условия – трябва само да изберат класа и предмета и директно да разпечат материала, готов за работа.

Със специалните ANTI-COVID издания на "Клет" учениците имат безплатен достъп до съдържанието на допълнителни материали, необходими за пълноценен учебен процес, които са подходящи за упражняване и преговор на новоусвоения материал самостоятелно или заедно с родителя.

Още на 13 март водещата образователна компания предостави напълно безплатен достъп до разработените от нея над 50 000 дигитални образователни ресурса чрез системата IZZI (интерактивно, занимателно, забавно, интегриращо), като средният брой активни потребители на дневна база надминава 23 000. В подкрепа на учителите в условията на пандемична обстановка е и предоставеният отново безплатно достъп на учителите до интегрираните в софтуерната среда Microsoft Teams електронни и електронно четими учебници с марките “Анубис”, “Булвест 2000” и “Klett”.

Всичко това е допълнение на предоставения от издателство Клет България дигитален пакет за подкрепа на учителя при работа от вкъщи, който надгражда популярния сред преподавателите и иновативен пакет от началото на годината, наречен “Заедно до върха 2020”.

Отчетените над 140 000 посещения в платформите на „Клет“ за електронно обучение в пиковия период 15-21 март потвърждават, че комбинацията от електронни и печатни материали е успешен модел на обучение и преподаване от разстояние.

За изтегляне на безплатно съдържание е необходима единствено регистрация на сайта на издателство Клет България.

Издателство "Клет България" е водещо образователно издателство у нас, част от голямата европейска издателска група Klett. Учебниците и учебните помагала с марките Анубис, Булвест 2000 и Klett, осигурявани от издателството, са символ на качество за няколко поколения български учители.

Клет България доставя на българския пазар и учебни системи и помагала за чуждоезиково обучение на KLETT, университетските издателства – Cambridge University Press и Oxford University Press, големите европейски издателства Delta, Difusión, Éditions Maison des Langues и Casa delle Lingue, както и речници и самоучители с марката PONS и Langenscheidt. 

Клет България е член на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, Българо-британската бизнес асоциация, Германо-българската индустриално-гърговска камара и на Асоциация "Българска книга".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!