Част от Пета градска болница остава без вода, спират я и в ''Банишора''

OFFNews 14 октомври 2021 в 05:40 877 0

Водата ще бъде спряна в някои части на столицата днес, 14 октомври, предупреждава "Софийска вода".

Заради пресвързване на сградно водопроводно отклонение и монтаж на пожарен хидрант по бул. „Ген. Скобелев“ в ж.к. „Банишора“ се налага спирането ѝ от 09:00 до 17:00 часа в района на:

- ул. „Ген. Иван Чернаев“: от ул. „Беласица“ до ул. „Круша планина“;

- бл. 38 - ниска зона, и бл. 38 А;

- бул. „Ген. Столетов“ от ул. „Круша планина“ до бул. „Княгиня Мария Луиза“;

- част от захранването на „Пета многопрофилна болница за активно лечение“;

локално платно на бул. „Княгиня Мария Луиза“ - от бул. „Рожен“ до бул. „Христо Ботев“.

Ако строително-ремонтните дейности продължат над 12 часа, ще бъде осигурена водоноска на бул. "Княгиня Мария Луиза" № 110.

Водата ще бъде спряна и във вилна зона Калфин дол днес от 9 до 21 ч заради ремонт на уличен водопровод. Освен там няма да има вода и в ханче "Шумака".

Ако строително-ремонтните дейности продължат над 12 часа, ще бъде осигурена водоноска на кръстовището на ул. „Полежан“ и ул. „Стряма“.

В "Подуяне" водата също ще бъде спряна днес. Причината е подмяна на пожарен хидрант на ул "Кадемлия". От 10 до 22 ч няма да има вода на ул. „Кадемлия“ - от ул. „Иларион Драгостинов“ до ул. „Атанас Узунов“.

Ако строително-ремонтните дейности продължат над 12 часа, ще бъде осигурена водоноска на ул. „Кадемлия“.

Ремонтите ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа, като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването, уверяват от дружеството.

Засегнатите от прекъсването на водата могат да получат повече информация на тел. 0800 121 21 или да следят текущите теренни дейности в реално време тук: https://sofiyskavoda.bg/water-stops.

„Софийска вода“ АД предварително се извинява на своите клиенти за причинените временни неудобства.

Сайтът на дружеството (www.sofiyskavoda.bg) им дава възможност да се абонират за съобщенията за прекъсване на водоподаването. На имейл те могат да получават информация за планираните спирания. Друг начин е да се възползват от безплатно известяване чрез СМС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!