Бурята в София отмина със стотици сигнали и щети за хиляди

OFFNews 22 ноември 2015 в 19:50 2880 0

Паднало дърво в София след бурите.

Екипи на звеното за аварийно-спасителни дейности към Столичната община, на пожарната, районни администрации, Столичен инспекторат и „Зелена система” са изпълнили стотици дейности по почистване и обезопасяване на паднали клони и дървета през днешния ден, предаде "Фокус".

Отреагирано е на общо 242 сигнала за паднали и надвиснали клони. Звеното за аварийно-спасителни дейности се е отзовало на място на над 40 сигнала. Постъпили са и 80 сигнала за надвиснали ламарини и нарушени покриви, които са предадени за предприемане на действия по обезопасяване. Осем екипа на фирми, ангажирани с поддръжка на уличното осветление, работят по отстраняване на възникнали повреди в уличното осветление.

Възстановява се осветлението на проблемните места, вследствие на силния вятър в столицата. В южните райони на София обстановката е била по-тежка, тъй като вятърът е нанесъл по-сериозни поражения. Най-много проблеми е имало в кварталите „Бъкстон”, „Стрелбище”, „Иван Вазов”, „Павлово”, но ситуацията се нормализира.

Все още не е ясно на колко точно са оценени щетите в града или страната, но сумата ще е за хиляди левове.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!