Борисов обеща 20 хил. долара за командировки на пианистите Хасан и Ибрахим

ОFFNews Последна промяна на 22 април 2015 в 11:11 6686 29

Снимка БГНЕС

Братята пианисти Хасан и Ибрахим

Правителството ще задели 20 хил. долара за командировки на братята пианисти Хасан и Ибрахим Игнатови.

Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов по време на протоколните кадри преди заседанието на Министерски съвет.

"С две думи понеже ще го вкарам като извънредна точка - тези сладури, знаете добре цялата държава се снима с тях без нас, сега трябва да ходят в Ню Йорк, Санкт Петербург и никой не им дава пари", посочи министър-председателят.

Сега с Горанов говорихме, от ДМС-тата ще заделим 20 000 долара за всичките им командировки, ще ги вкараме до края на Министерски съвет", каза още Борисов.

Братята Хасан и Ибрахим Игнатови спечелиха международен конкурс, който ще се проведе в "Карнеги Хол" в Ню Йорк. За да участват в конкурса, обаче не им достигат средства. Затова семейството започна кампания за събирането на средства за пътуването им до САЩ, както и за участието им в друг международен конкурс в Санкт Петербург.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.04 2015 в 18:58

От излъчването в шоуто на Слави насам разбирам, че тези деца нямат педагог. Никъде не се споменава или показва. И с тези участия доста често как ли ходят на училище и дали полагат задължителните тестове момченцата?

22.04 2015 в 16:07

стига бе, стига, турчолята даже нямат репертоар. свирели ми по 6 часа на ден и после обикалят всевъзможни конкурси и концерти с 10 произведения и ги въртят.Отидете в плевенското, пловдивското, софийското музикално и вижте там какви таланти има.стига сте ги прехвалвали, баси!

22.04 2015 в 15:23

E,Браво бе...бат БОЙКО...един добър жест...

22.04 2015 в 15:13
* * *

Клавирно дуо Йоана Делимаркова и Николай Димитров

https://youtu.be/QvT0lVx79-0


На трети декември 2014 г. в българското консулство в Ню Йорк чухме необикновен концерт на две изключително талантливи български деца пианисти от русенското национално училище по изкуствата "Проф. Веселин Стоянов".

Концерт на лауреатите на „Американ протеже” Йоана Делимаркова и Николай Димитров в генералното консулство на България в Ню Йорк
Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Източен Бряг | Концерт на лауреатите на „Американ протеже” Йоана Делимаркова и Николай Димитров в генералното консулство на България в Ню Йорк
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Публикувано 11 Декември, 2014 12:58:00
590 пъти прочетено
Bulgaria Sega
image

На трети декември 2014 г. в българското консулство в Ню Йорк чухме необикновен концерт на две изключително талантливи български деца пианисти от русенското национално училище по изкуствата "Проф. Веселин Стоянов". Дванайсетгодишната Йоана Делимаркова и тринайсет годишният Николай Димитров бяха спечелили правото да свирят в „Карнеги хол” на 29 ноември като лауреати на Международния конкурс за пиано и струнни инструменти „Американ протеже”. На концерта си в консулството Николай и Йоана изсвириха по три произведения индивидуално и три като дуо: „Славянски танц” на Дворжак, „На синия Дунав” на Й. Щраус и „Арабеска” на Дебюси. Накрая Николай засвири „Fly Me to the Moon” на Франк Синатра, обирайки овациите на публиката и признавайки впоследствие, че поне засега джазът е неговата истинска страст.
Николай Димитров учи пиано от шестгодишна възраст в класа на Даниела Кюркчиева. Носител е на множество награди: трета награда и специална награда на Панчо Владигеров-младши от Национален конкурс за пианисти и цигулари „Панчо Владигеров” в Шумен (2013 г.), втора награда и специална награда на името на проф. Лили Атанасова от IX Международен клавирен конкурс "Франц Шуберт" в Русе (2013) г., почетна грамота на Министерството на културата за творчески постижения (2013 г.), трета награда от Международния конкурс за пиано и струнни инструменти на "Американ протеже" (2014 г. ) и др. Участва в различни проекти, свързани с джаза.
Йоана Делимаркова също започва да учи пиано на шест години в класа на Даниела Кюркчиева. Сред трофеите й са: трета награда от VІ международен клавирен конкурс „Тудор Думитреску” – Букурещ (2013 г.), трета награда от IX международен клавирен конкурс „Франц Шуберт” – Русе (2013 г.), почетна грамота на Министерството на културата за творчески постижения (2013 г.), награда като солист на 18-тия международен конкурс ,,Надежди, таланти, майстори“ – Добрич (2014 г.), трета награда от международния конкурс за пиано и струнни инструменти на „Американ протеже” (2014 г.).
Четвъртия национален конкурс за пианисти “Мила Михайлова”, който се проведе във Варна. Първа награда спечели клавирното дуо Йоана Делимаркова-Николай Димитров от класа на Даниела Кюркчиева, като двамата пианисти индивидуално имат поощрения.

* * *Ало-о-ооооуууууууууууу!!!!!

Гангрените, просветлете малко банкянския чекиджия да развърже кесията!
Какво?
Етнически неиздържани са им имената ли?
Или не са ходи по "престижни" конкурси в организацията, за които се отказват да участват страни като Италия.
:))))))))))22.04 2015 в 14:41

Стига сте ни занимавали с потурчени и САЛДЖУЦИ. Освен това тия 2 мата потурчени не идат на хора с тия женски коси да ходат у Турциятам да ,, ХАСАНСТВАТ И ИМБРАХИМСТВАТ" отпадъци . Скоро в цяла Европа ще ги гонят муслимските отпадъцищото никой не ги иска а Европа ще стане муслимски континент от тези ПРИШЪЛЦИ

22.04 2015 в 14:40

Стига сте ни занимавали с потурчени и САЛДЖУЦИ. Освен това тия 2 мата потурчени не идат на хора с тия женски коси да ходат у Турциятам да ,, ХАСАНСТВАТ И ИМБРАХИМСТВАТ" отпадъци . Скоро в цяла Европа ще ги гонят муслимските отпадъцищото никой не ги иска а Европа ще стане муслимски континент от тези ПРИШЪЛЦИ

22.04 2015 в 14:33* * *


Талантливите 13-годишни музиканти от Пловдив Николай Маринов и Тифани Сидни Микова ще свирят на Коледния концерт в Карнеги хол, Ню Йорк на 20 декември. За да бъдат на световната сцена двамата участваха и спечелиха международния конкурс American protege Николай Маринов е носител на над 20 първи международни награди и три приза GRAND PRIX от клавирни конкурси в почти цяла Европа, двукратен носител на наградата за изкуства на фондация Димитър Бербатов. Талантливият пловдивски музикант е победител с втора награда в световния конкурс "American protege" като солист в изпълнение на концерт за пиано и оркестър Моцарт No.23.

Николай е включен в приложението за iPad - "The best of Bulgaria", където бе представен редом с Валя Балканска, Теодоси Спасов, Григор Димитров, Джон Атанасов и други известни българи, градили професионален възход в своята област.

* * *

Сега си направете извода, дали банкянската мутра е чували за тези деца. Дали другите гейберастки гангрени са чували за тях?
Сравнете техните постижения и награди с тези на хасан и ибрахим...
А само тези деца от Пловдив ли са?
на триразовата гангрена под мен - за теб никой не работи "идиотино".
:))))))))
ебах та в раБотодателя дето не правиш разлика между заплане по договор, трудово възнаграждение и командировъчни средства. ти си ни-кой. платена въшка. капиш?

22.04 2015 в 14:21

Мишо само не разбрах кое ме прави роб при положение, че въпросните турчета работят ЗА мен, а аз НА тях им плащам заплати, затова, че си вършат много добре работата. Ако ще таджикистанци да са, щом работят добре, разбира се, че ще са по-добри от нас. То само с тупане по гърдите не става. За 25 години така и не се научихте да бачкате дееба соц мисленето дееба.

22.04 2015 в 13:48

Основна цел за управление на масите в стил аз съм проС и вий сте прости и затова се разбираме - противопоставяне и самоизяждане..Слепи сте!

22.04 2015 в 13:47

Няма какво да кажа на това робско мислене.
Щом сте навити го лапайте на мангалите и турците.
Затова след някоя и друга година ще ни изгонят и тук ще стане турски вилает.
Заради духачите като вас, който се дупят и коленичат.
Затова ви казвам
МАЙНАТА ВИ ТУРСКИ ПОДЛОГИ.
Скапани еничери.