Борислав Сандов ще се присъедини към зеленото предизвикателство ''Новата гора край София-2'' на 1 май

Доброволци на Нестле продължават инициативата „Залесяваме активно“ в партньорство с проекта на Столична община край село Негован

OFFNews 29 април 2022 в 14:30 1558 0

Снимка OFFNews

На Лазаровден над 100 доброволци засадиха първите три парцела от планираните 10 000 фиданки.

Доброволци и служители на Нестле продължават инициативата „Залесяваме активно“ в партньорство с проекта на Столична община „Новата гора край София-2“, край село Негован. Министърът на околната среда и водите Борислав Сандов ще се присъедини към зеленото предизвикателство тази неделя - 1 май.

Нестле България отправя своеобразно предизвикателство за всички защитници и любители на природата в деня на труда – 1-ви май, когато е възможно на практика да се засвидетелства грижата за нашата природа. За засадилите 100 дръвчета, компанията е предвидила специални изненади, а всеки желаещ ще получи сертификат за зелено доброволчество, удостоверяващ броя на засадените фиданки.


Инициативата ще се проведе в „Новата гора край София“ на 1 май, неделя от 10.00 до 16.30 ч. Във Фейсбук страницата на събитието може да следите за актуална информация. Точната локация можете да намерите тук.


За събитието е планиран и организиран транспорт:

- Първи курс: Тръгване в 9.00 от входа на Национален стадион „Васил Левски“ и възможност за отпътуване към София в 12.00 и връщане до Националния стадион.
- Втори курс: Тръгване в 12.30 от входа на Националния стадион и възможност за отпътуване към София в 16.30 ч. и връщане отново до Националния стадион.


На 16 април, Лазаровден, ръководството на Нестле България и служители на компанията заедно със заместник кмета на Столична община Генчо Керезов и над 100 доброволци засадиха първите три парцела от планираните 10 000 фиданки, като част от партньорството на компанията на инициативата „Новата гора край София“ на Столична община.


Съвместната инициатива демонстрира на практика как се създава устойчиво бъдеще чрез съвместните усилия на изпълнителна, местна власт, бизнес и граждани.
Надяваме се на вашата подкрепа, за да може повече малки дъбови фиданки да се разлистят в „Новата гора край София-2“, която сме залесили заедно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков