Борис Гуджунов е в тежко състояние, пак е в болница

OFFNews 01 юни 2015 в 17:31 2746 0

Снимка Борис Гуджунов

Естрадният певец Борис Гуджунов отново е в тежко състояние и е приет в болница, съобщават негови колеги пред "24 часа".

Гуджунов е настанен в кардиологията на Трета градска болница в София. Той има сърдечна недостатъчност и е на системи, тъй като и бъбреците му са отказали да работят. Освен това лекарите вадят вода от белите му дробове.

Това е поредното влизане на Гуджунов в болница. В края на миналата година той получил инфаркт и бе настанен в Александровска болница.

Борис Гуджунов получава единствено пенсия за инвалидност от 220 лева и тогава именно заради тежкото си финансово състояние, той написа отворено писмо до медиите, в което моли за помощ. По-малко от месец след това вече бяха набрани 11 хил. лв по дарителската му сметка.

Голяма част творците от поколението на Гуджунов нямат стаж за пенсия, тъй като в годините на социалистическа България те са получавали хонорар.

“Няма да дочакаме никаква държавна пенсия”, коментира лаконично приятелят му Борислав Грънчаров, на когото пък предстои поредна операция.

Заради тежкото социално и здравословно положение на двамата министърът на културата Вежди Рашидов инициира законодателни промени, които да регламентират държавни пенсии на заслужилите българи.

Приета бе специална наредба, създаде се и комисия, която да отсее имената на хората с особени заслуги, но първите резултати се очакват през есента.

Синът на Борис Гуджунов Кристиян обаче смята, че баща му няма да е жив дотогава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews