Quantcast

Борис Гуджунов излезе от болница, дарители му помагат с 11 хил. лв.

OFFNews Последна промяна на 27 декември 2014 в 19:24 4209 3

Борис Гуджунов излезе от болница, дарители му помагат с 11 хил. лв.

Една от иконите на българската естрада Борис Гуджунов е в добро здраве и е изписан от болница, съобщи bTV. 

Певецът беше в болница, след като получил инфаркт. 

Борис Гуджунов получава единствено пенсия за инвалидност от 220 лева. Като голяма част от колегите му от неговото поколение той няма стаж за пенсия, тъй като в годините на социалистическа България те са получавали хонорар, от които не са отчитани осигуровките за пенсия.

След репортаж по телевизията той получил много обаждания. "Ето, сега имам отново надеждата и мисля, че всичко ще свърши добре", споделя той.

Обадили му се хора от Сиатъл, които помнят него и песните му. "Те ме помнят още бе, те ме помнят тези хора", казва още Гуджунов.

До момента в дарителската сметка на певеца са събрани 11 хил. лв. Очаква се следващата година правителството да гласува предложението Гуджунов да получава пенсия за заслуги. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.12 2014 в 16:24

Добре де а тези ЗВЕЗДИ близки роднини нямат ли ??? цял живот живели като бохеми а на старини се сещат че ще им трябват скътани пари. това че не си е внасял пенсионните си е негов проблем ДО КОГА ЩЕ ИМ ПЛАЩАМЕ НА ТЕЗИ СОЦ КЪРЛЕЖИ ?

28.12 2014 в 10:53

Никой певец не е получавал пари излъчваните по радиото и телевизията песни. Сега на всички тях трябва да се дадат поне достойни пенсии, защото те поне са правили песни на български език.

27.12 2014 в 21:57

Защо - след като не си е плащал пенсионните осигуровки прз тоталитаризма, трябва държавта да му вдигне пенсията: "По заслуги". Хубаво, известна личност е, но това не го прави равен с хората, които са орали ниви или брали череши по онова време. Защото, пенсията на тези хора е 300-400 лв. А господина живот си е живял - пък и допълнително да му се дава. Хойаде няма нужда!