Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Болницата в Бургас търси спешно кръводарители

OFFNews 14 октомври 2014 в 14:54 3034 0

Болницата в Бургас търси спешно кръводарители от всички кръвни групи. Това съобщиха от Отделението по трансфузионна хематология на лечебното заведение.

Само през последните четири денонощия от болницата са осигурили над 200 сака кръвни съставки за пациенти, пострадали при автомобилни катастрофи, и пациенти с изгаряния, обясниха от лечебното заведение.

По принцип семействата и приятелите на пациентите възстановяват прелятата кръв, но в последните дни рязко са се увеличили случаите, в които се е наложило преливането на голямо количество кръв.

Призоваваме всички, които искат да дарят кръв и по този начин да помогнат за спасяването на човешки животи, да направят това в Отделението по трансфузионна хематология – на първия етаж на ДКЦ 1, посочиха от болницата.

Отделението по трансфузионна хематология работи всеки ден между 7.30 и 18.30 часа.

Кръводарителите трябва да са на възраст от 18 до 65 години и да не са давали кръв през последните 60 дни. Те трябва да носят със себе си личната си карта.

За да бъдат попълнени количествата от кръвни продукти в единственото в областта отделение по хематология, на първо време кръв ще бъде доставена от Стара Загора, Ямбол, Сливен и ВМА-София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews