Quantcast

Бойко Великов ще оглави БОРКОР

OFFNews Последна промяна на 10 декември 2013 в 16:51 3734 2

Бойко Великов Снимка: БГНЕС
Бойко Великов Снимка: БГНЕС

 

Бившият депутат от "Коалиция за България" Бойко Великов става директор на БОРКОР - Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към Министерския съвет, съобщи правителственият пресцентър.

Великов бе председател на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика към 41-ото Народно събрание и бе депутат в пет поредни парламента, от 1994-а до 2013 г. Той има магистърска степен по българска филология. 

Центърът БОРКОР беше създаден в средата на 2010 г. като специализирана административна структура с аналитични функции за изпълнение на държавната политика за борба с корупцията и организираната престъпност. От април 2012 г. и. д. директор е заместник-директорът на центъра Елеонора Николова, припомнят от правителствения пресцентъра.

БОРКОР често се свързва е свързван със скандали и с неясни критерии за неговата ефективност. 

За почти една година след създаването ѝ в структурата бяха назначени едва 11 от планираните 144 души. В края на 2010 година успя да да изхарчил 2,5 милиона лева без да е започнал работа. 

Бившият шеф на Центъра - Румен Миланов, направи признание, че корупция е имало и ще продължава да има, но тя трябва да бъде "вкарана в нормални граници". Малко по-късно той беше отстранен от поста си и мястото му беше поето от Елеонора Николова. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.12 2013 в 18:54

За какво ще става директор? Да прави литературен анализ и граматически синтез на конструкта БОРКОР ли?

10.12 2013 в 17:14

Поредния кариерен "политик". Поредния, който е с 20 годин стаж в политиката и то все на позиции, където има НУЛЕВ напредък. Изненадани? Няма? Добре.