Quantcast

Близо 500 души се събраха за Луков марш

OFFNews Последна промяна на 13 февруари 2016 в 19:25 9317 14

Луковмарш от 2014 г.

Снимка Сергей Антонов, архив

Луковмарш от 2014 г.

Около 500 души взеха участие в провеждащия се за 13 година Луков марш. Шествието се проведе, въпреки че Столична община не е дала разрешение за това. От общината обясниха, че организаторите са получили разрешение за поставянето на цветя пред къщата на ген. Христо Луков в столицата. 

Началото на шествието тръгна от пилоните на НДК, премина по бул. "Васил Левски" и стегна до бул. "Дондуков", където е къщата на ген. Луков. На шествието се събраха предимно млади мъже и жени, които бяха щателно проверени от полицията. Шествието премина при засилено присъствие на униформени, а негови организатори са Български национален съюз (БНС) и Движение "Национална съпротива". 

Историците определят ген. Христо Луков като противоречива личност. Той е известен военноначалник от времето на Първата Световна война. В периода между 1935-1938 г. е министър на войната в правителството на Георги Кьосеиванов. Занимавал се е с научна дейност, написал е много трудове. Противоречието в личността му идва от това, че той е имал интересна обществено-политическата дейност. Луков е бил водач на "Българските национални легиони". Организацията му е била определяна като крайнодясна, а последователите ѝ са били основно младежи.

Днешният ден се отбелязва като Луков марш, тъй като ген. Христо Луков днес е бил убит.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.02 2016 в 08:46

Просто объркани младежи, на които принадлежността към агресивна глутница им дава загубен интегритет, заличава поне за 2 часа личната нищожност, дава им неизпитано, макар и лъжливо усещане за сила и значимост. Съществата без личност винаги си търсят някой лидер да му се кланят. Същества, при които ценностите на живота се ограничават в агресия и криворазбрано мъжкарство, които лесно биват манипулирани и насочвани към краен шовинизъм и ксенофобия. Такива елементи са дори по-опасни за обществото отколкото търсещите убежище мигранти, крадящите на дребно цигани и теногръдите, но безпомощни русофили...

14.02 2016 в 08:02

Луковите глави сигурно нямат и един ден трудов стаж или са изцяло обслужващ персонал, но на чужда слава се осланят да изгреят. Комплексирани мутрофили, които няма с какво друго да блеснат, освен с омраза и показност.

14.02 2016 в 02:47

алоо луковите!СКОРО ИДЕ 15 МАРТ! ПОМНЕТЕ 15 МАРТ 1985 ГОДИНА! тиквички подлучени, ще излезете ли да поменете тази дата

14.02 2016 в 02:30

Ne li e vreme da se napravi pametnik na generala v sofia? Sled kato ima veche pametnik na amerikanskite letci!

14.02 2016 в 00:44

В тая държава е пълно с клоуни и промити глупаци. АТАКА! ПОБЕДА! :Д :Д :Д Палячовци! Тия Волни Гъзове с ДПС ви ограбиха ама 2 дни помните! Волен навсякъде билборди имаше да ни дразни цяла година ама забравихте! На ви сега ново робство и Тиква премиер с 22 милиарда кредит за 2 години. Луков марш по-скоро овчо блеене :Д

13.02 2016 в 23:16

Луков може за някой да е противоречив но комунистическата измет са едни долни престъпници без да има някакво противоречие в това!

13.02 2016 в 22:50

Малки, дребни, безпаметни, беззъби и безобидни отрочета на ония безродни комунистчета, дето убиха генерал Луков... Лакомо лапат огризките на "гнилия", "фашистки" Запад, и вдъхновено ни убеждават колко хубаво е на изток от Масква. Само че никога доброволно няма да отидат там - а тук само осмърдяват пейзажа. Антифашисти били, пък никога не са виждали никакъв фашизъм... Чудно ми е ако видят фашизъм, как ще го различат от комунизъм, като то си е едно и също!!!

13.02 2016 в 21:57

Много приятни младежи ....а книгите кога ги гориха преди или след луковия хахах марш ...

13.02 2016 в 21:09

Професоре, сигурно всичко щеше да е наред, ако не бяха наредили плакатите "Exit NATO" пред НДК. Аз нямам мнение, марш и контрамарш - в случая вероятно са в правото си. Само да не се окажат после в руските медии и в Алфа с коментар "хиляди хора се събраха на антинатовски протест", както обикновено става... че те така може да се изтипосат и на 3-ти март, стига да намерят подходящо място за плакатите.

13.02 2016 в 20:44

Оная мърла по ТВ тази вечер ,която говореше за либерални ценности и толерастия,да я пуснат в бежански лагер малко да й пръснат г.за,да видим дали ще говори такива глупости след това,парите от платените нпо-та не могат да те спасят от развилнели се рязани карабини ;)