Quantcast

Бизоните в софийския зоопарк били отровени, сменят шефа

OFFNews Последна промяна на 05 септември 2014 в 08:35 4702 7

Иван Иванов, бивш шеф на софийския зоопарк.

Бзоните в столичната зоологическа градина са били отровени. В червата им са открити токсини, вътрешните органи са поразени.

Диагноза за умрелите животни, поставена от Агенцията по храните, е ентеротоксемия, съобщи “24 часа”.

Тази седмица първо умря мъжкият бизон, а вчера стана ясно, че поставената на системи женска също не е починала. Столичният зоопарк наскоро беше отворен след проверка за измрели животни.

Не се изключва и умишлено слагане на отрова в храната на животните. Категорично е отхвърлена първоначалната версия, обявена от Столична община, че животните са умрели заради пестициди във фуражите.

Липсва достатъчно информация по случая, но ситуацията насочва към вътрешна диверсия - от човек, който да е отровил животните с цел например отстраняване на директора на зоопарка Иван Иванов, коментира зам.-шефът на Съюза на ветеринарните лекари в България д-р Красимир Каменов.

Според него версията за пестицидите във фуража е глупост. По думите му някой е подвел кмета Йорданка Фандъкова.

Синият език също била невъзможна причина, тъй като той засяга само дребните преживни животни. 

В края на август в столичната зоологическа градина за 2 дни умряха як, камила и 3 гаура. След тях почина и бебе козирог, а тази седмица - носорозите.

Шефът на общинското предприятие “Екоравновесие” Манол Нейков поема ръководството на столичния зоопарк, а досегашния директор Иван Иванов ще остане в зоологическата градина като ветеринарен лекар.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.09 2014 в 06:16

А като чета несвързаната реч в статията, имам чувството, че е писана от избягала маймуна от същия зоопарк! :)

05.09 2014 в 10:16

Нищо лично, но от ТВ-появите на "шефа на бизоните" оставам с впечатление, че той не е сред летално заболелите, само защото не яде ни фураж, ни народна кайма, но пък явно не си купува водката от дистрибуторите на Цар Киро...
А където е замесено "еко-равновесието" на СО, има вс.друго, далаверка например, но не и равновесие.
Но иначе, темата за Зоопарка е направо като да гледаш NG Wild вместо бТВ. Докато водата събаря къщи, хора чакат зимата във фургони, болни нямат пари за лекарствата си. Перманентното БГ пред/след-изборно статукво.

05.09 2014 в 09:51

Не разбрах за носорозите. Нали тая седмица бизоните починаха? И носорозите ли също? Защо по-рано не се говореше за тях?

05.09 2014 в 09:33

Не бе! Според заглавието, бизоните са отровени и затова са решили да сменят шефа си. :)

05.09 2014 в 09:21

Нека да видим коя е фирмата,която достява фуражите.Има ли засегнати интереси?!Струва ми се , че по познатия сценарий се отстранява директора и нещата се потулват, а истинската причина и извършител няма да бъдат показани.Типично по български.

05.09 2014 в 08:51

Започвате да се излагате сериозно:"Тази седмица първо умря мъжкият бизон, а вчера стана ясно, че поставената на системи женска също НЕ е починала". и после "След тях почина и бебе козирог, а тази седмица - носорозите". Реално не става ясно женския бизон умрял ли е и носорозите живи ли са още? Прочитайте по веднъж поне преди да публикувате!!!

05.09 2014 в 08:51

От заглавието излиза, че бизоните си сменят шефа посмъртно