Прокуратурата разследва смъртта на ягуара Алонсо

OFFNews 02 септември 2014 в 11:59 1646 0

Районната прокуратура в Ловеч е образувала досъдебно производство по случая с избягалия от клетката си ягуар в зоологическата градина, съобщиха от прокуратурата. 

Ягуарът избяга от зоопарка на 3 август. Над шест часа около 50 души издирваха животното. В крайна сметка той бе застрелян от ловеца Денко Цанков.

Разследването на прокуратурата е започнало, след като предварителната проверка установи, че са налични данни за извършено престъпление. Към момента обаче досъдебното производство се води срещу неизвестен извършител. 

МОСВ и РИОСВ-Плевен също извършиха цялостна проверка на зоопарка, която приключи с предписания, част от които вече са изпълнени.

Ягуарът Алонсо избяга от клетката си на 3 август, след като работник бе оставил вратата отворена. Близо седем часа продължи издирването на животното, след което то бе застреляно от ловец.

По-късно стана ясно, че зоопаркът, който работи без лиценз, не разполага с пушка за упояване, както и че няма представа към коя институция да се обърне в подобни случаи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews