Бивш съдия от КС: Стотици полуграмотни юристи влизат в системата ежегодно

ОFFNews 22 ноември 2016 в 17:41 17909 2

Адвокатурата много нарасна. Всяка година, с по няколкостотин полуграмотни юристи. И ние не можем да бъдем безразлични, защото елемент от съдебната реформа е първо какви юристи в края на краищата влизат в нея.

Това заяви бившият конституционен съдия и председател на Съюза на юристите в България Владислав Славов изрази мнението си на тържество по повод Деня на българската адвокатура. 

Той призова колегите си за радикални промени във университетите, където се изучава право, свързани най-вече с редуциране на броя приети лица и създаване на условия за студентите, така че да излизат "качествени кадри".

Денят на българските адвокати беше отбелязан в най-голямата зала на Софийски университет "Св. Климент Охридски". Тържеството, организирано от Висшия адвокатски съвет, събра на едно място множество представители на гилдията, сред които и омбудсманът Мая Манолова.

Тя определи работата си в защита на обществените интереси като "адвокатстване" и подчерта, че работата на омбудсмана е да бъде "адвокат на народа."

На събитието бе представена и книгата-енциклопедия на проф. д.и.н. Милко Палангурски "Адвокати Управление Политика (1879-2016)". Тя показва адвокатите, участвали в управлението на България от Освобождението до днес. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови