Бивш министър с иронична молба до БЛС: Назначете ме, омръзна ми да печеля от работа

OFFNews Последна промяна на 16 април 2015 в 16:54 5710 5

Д-р Стефан Константинов

Бившият здравен министър д-р Стефан Константинов публикува на страницата си във Фейсбук иронична молба до председателя на Българския лекарски съюз Цветан Райчинов с искане да бъде назначен като експерт в Лекарския съюз. 

В замяна Константинов обещава да се "съобразява с желанията на силните на деня" и да е в пълен синхрон с политиката на БЛС, независимо какви са решенията на Съюза.

Освен това той обещава да забрави критиките си към председателя на БЛС Цветан Райчинов от времето, в което е бил здравен министър.

"Нищо лично към новите експерти на БЛС, но и ние сме човек! Стискайте палци, братя, дано и нас ни огрее някое топло местенце, че ми омръзна все с работа да си изкарвам парите!", написа Константинов към публикуваната на страницата си в социалната мрежа молба. 

Ето и пълният текст на молбата:

До председателя на УС на БЛС ЕООД
д-р Цветан Райчинов

Копие:
Плащащите задължителен членски внос

МОЛБА
от д-р Стефан Константинов
лекар, УИН 1100000515

Уважаеми господин председател,
Моля да бъда назначен като експерт в съсловната фирма, която ръководите. Считам,ч е като бивш участник във властта ми се полага подобна длъжност, която би допринесла за повишаване на материалното ми състояние. Моля да забравите работата ми за подобряване на българското здравеопазване, която оценявам като грешка и Ви уверявам, че съм готов да браня статуквото в системата и интересите на силите на деня. Моля също да забравите упреците ми към Вас, когато подписвахте документи, меморандуми, споразумения, правихте договорки, подкрепяхте или искахте оставки без санкция от УС на БЛС. Причината беше неосведомеността ми, че като едноличен собственик, Вие нямате нужда от подобни решения. 

Декларирам, че съм готов да подкрепя всякакви одобрени от Вас методики за заплащане – 90%, 80%, 60% и др. спрямо миналата или произволна година, както и всеки министър или управител на НЗОК, стига да съм сигурен, че няма да направят никакви смислени промени. Смея да се надявам на положителен отговор на молбата ми, която е в пълен синхрон с политиката на БЛС да осигурява допълнително възнаграждение на всеки уволнен, отстранен или с изтекъл мандат висш кадър от Министерството на здравеопазването или НЗОК.

В очакване на положителен отговор, преди предстоящия изборен Събор на БЛС, приемете най-искрените ми благодарности за петгодишното ръководство на съюза, през което време той се превърна в автономна от членовете си структура, верен съюзник на всяка власт, сигурен пристан за временно изпаднали от управлението лица.

Дано делегатите проявят здрав разум и Ви изберат за заместник-председател или поне член на УС, до следващия Събор, когато отново официално поемете кормилото в БЛС.

15.04.2015 г.                                                                С уважение:
гр. София                                                                        /д-р С. Константинов, кандидат-експерт на БЛС/

Ироничната молба на д-р Константинов идва на фона на критиките, които получи Българския лекарски съюз за това, че е подписал новата методика на Здравната каса за разплащане на медицинските дейности, извършени от болниците. Според новата методика лечебните заведения ще получават около 93% от сумата, която са получавали през миналата година за болнична помощ. 

Заради въведената нова методика лекари в цяла България протестираха символично миналата седмица. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.04 2015 в 14:11

Това иронично писмо е в подкрепа точно на Министър Москов и срещу плача на БЛС за пари и съботаж на реформата в здравеопазването.

17.04 2015 в 14:10

Това иронично писмо е в подкрепа точно на Министър Москов и срещу плача на БЛС за пари и съботаж на реформата в здравеопазването.

16.04 2015 в 22:19

Г-н Константинов е получавал неприлични заповеди, като министър. Причината да се задържи кратко на министерския пост е отказът му. Причината да го изберат за министър е чистото му минало. Браво за запазеното желание да реагира!

16.04 2015 в 18:51

Хахахахахахахахаха.Прав е екс-министъра.В сравнение с него Москов е тъпа селска сопа,достойна за мутренскатра среда в която живее и работи.Падането нема спиране.

16.04 2015 в 17:28

къде на майтап, къде на не...
Незавидна е съдбата на всички отритнати гейберасти. Другите си тресат сланинките от страх, изпълняват "падни-стани", "влез-излез", "гласувай за-против" само и само да са на държавната службица!
Това ебава майката на днешна България - гейберастията!