Пребиха с бухалки кандидат-общинския съветник, "наръгал" октопод

OFFNews - Бургас 15 януари 2016 в 10:48 10510 18

Снимка zadkulisite.com

Журналистът и кандидатът за общински съветник от Поморие Стоян Тончев е бил нападнат и бит снощи от няколко мъже. Тончев се е прибирал от свои приятели в дома си около 22:30 ч. По негови думи – на разстояние, което се изминава за пет минути, на ул. „Солна“. Нападателите изкарали бухалки и ножове. Видял е единия от побойниците си, но не го познава.

Попитал ги защо го бият, а те му отговорили „До кога смяташ да пишеш?“. В сайта си zadkulisite.com, Стоян Тончев атакува основно работата на местната администрация и на кмета на Поморие Иван Алексиев. Смята, че именно работата му е причина за нанесения бой. Уточнява, че не е писал от доста време, така че нападението е било подготвено.

Нещо, което е засегнало някой много. Според мен е някой властимащ. Пиша за неща, от които не съм доволен. Увеличението на данъците, изплащането на суми над договореното. Нормално е аз да не съм удобен. Най-страшното е, че това, което става с мен, то ще служи и за пред другите журналисти, да внимават какво правят. Това е в държавата на мутрите – мутренското управление. Това е България. И сме управлявани от треторазрядни, прости мутри“, казва Тончев.

Той е настанен в МБАЛ – Бургас, с комоцио, счупен нос, изкривена челюст и травми по главата. Предстои да му се направи скенер, за да се прецени дали ще се оперира.

Стоян Тончев стана популярен по време на предизборната кампания за местен вот през есента. На афишите си за кандидат за общински съветник в Поморие, той бе изобразен как промушва октопод с меч.

От полицията уточняват, че се извършват всички процесуално - следствени действия. Пострадалият се разпитва от служители на МВР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!