Без Зелена зона в софийските райони ''Гео Милев'' и ''Редута''

OFFNews 07 април 2022 в 16:43 2781 0

Снимка Архив

Тази година няма да се въвежда Зелена зона в "Гео Милев" и "Редута", съобщиха от столичния район Слатина, предаде БНТ. 

Кметът на района Георги Илиев обяви резултатите от онлайн допитването сред гражданите на кварталите "Гео Милев" и "Редута" относно желанието им за въвеждане на Зелена зона в тях и решението си за прилагане на този механизъм за паркиране там.

Проучването беше онлайн и в него имаха право да участват граждани, чийто постоянен или настоящ адрес е в двата квартала. От района поясняват, че допитването е било с информативна цел, а не като референдум. 

Оттам допълват, че 63% са гласували "против", а 37 "за". 

Тези резултати обаче се различават за различните зони на анкетираните квартали, като гражданите от кв. „Редута“ в болшинството си са заявили, че желаят да има Зелена зона в техния квартал, докато в „Гео Милев“ в по-голямата си част са против.

"След като видя резултатите и анализира вътрешно реакциите на гражданите от техни коментари и разговори с администрацията, екипът на кмета реши да направи собствено проучване в квартал „Яворов“, където от една година функционира Зелена зона. Проучването показа, че 51% от гражданите на „Яворов“ са против Зелената зона, защото не са били свидетели на инвестиции от страна на Центъра за градска мобилност в ремонт на инфраструктурата в квартала", допълват от районната община.

Заради това кметът Георги Илиев е решил на този етап да не се въвежда Зелена зона в кварталите „Гео Милев“ и „Редута“. Работата по търсене на оптимален вариант за паркиране продължава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови