Питат жителите на кварталите Редута и Гео Милев искат ли зелена зона

OFFNews 28 януари 2022 в 10:59 2670 1

„Зелена зона“ за платено паркиране се предвижда да бъде въведена в столичните кварталите “Гео Милев” и “Редута” от тази година. Очаквано, част от жителите на двата квартала обаче са против и заплашват с протест.

Кметът на район „Слатина“ Георги Илиев е организирал допитване до живеещите в “Гео Милев” и “Редута”, в което те трябва да заявят желанието или нежеланието си в кварталите им да бъде въведена „зелена зона“. Според Илиев повечето от хората искат въвеждането на зона.

В допитването могат да гласуват само хора с регистрация в района. 

„Въвеждането на зона е инструмент за подреждане, той няма да създаде нови паркоместа, напротив – истината е, че ще бъдат реално намалени, защото тези, на които не трябва да се паркира, като тротоари, градинки и т.н. няма да бъдат достъпни“, коментира пред БНР Георги Илиев.

Ще бъдат обособени между 6500 и 7000 места за платено паркиране, като една трета от приходите от зоната трябва да се реинвестират в района за възстановяване на инфраструктурата.

По думите на районния кмет големият проблем идва от факта, че района „Слатина“ е презастроен.

„Паркинги се правят, но има недостиг на места. Паркингът за Румънското посолство ще бъде с вход и изход откъм бул. „Шипченски проход“ и ще е на територията на „Пазари Изток“. Ще бъде за 160 автомобила. Надявам се тази година да започне изграждането“, коментира кметът на район „Слатина“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1807

1

ponti

28.01 2022 в 12:03

Това със зоната е пълна идиотщина! Не виждам кой може да е "ЗА" освен бабички, които не карат и излазат от къщи само до магазина и до аптеката. По адресна регистрация съм в Гео Милев, но имам имот и във Варна. Колата ми разбира се е със софийски табели. Кмета на Варна направи половината град Зелена зона за да скубе пари. Резултата е, че с новото разчертаване могат да паркират с около 30% по малко коли по кварталните улици от преди, и места перманентно няма. Освен това, когото си отида не мога да паркирам дори да искам да си платя, защото съм регистриран в Сф. Имаш право на три последователни смс-а и след това те заскобват. А плащам солиден данък за имота си!!!!! И ДИ О ТИ