Без плодове и зеленчуци в обновената част на Женския пазар

OFFNews Последна промяна на 09 юни 2014 в 16:10 7121 12

Снимка Столична община

В обновената част на Женския пазар в София няма да се продават плодове и зеленчуци, обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова при проверката на изпълнението на ремонта.

След реконструкцията пазарът ще разполага с 90 търговски обекта от затворен тип. Плодовете и зеленчуците ще останат в друга част, която е ремонтирана преди 2 години.

В района ще бъдат поставени и камери, които имат за цел да спрат черния пазар на контрабандни цигари. Охраната също ще бъде засилена, а табелите на пазара ще бъдат и на английски език за улеснение на чужденците.

Очаква се търговците да започнат да се нанасят в ремонтираната част на пазара от 1 август. По думите на столичния кмет изпълнението се движи със забавяне.

„Има закъснения, те обаче са свързани със ситуацията с канализацията, която беше подновена. Всъщност най-трудната част беше подземната. Към момента обаче това е приключено и се работи по настилки, по довършване на павилионите “, уточнява кметицата.

Очаква се някои от сградите около пазара също да бъдат ремонтирани, а други дори да бъдат премахнати.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.06 2014 в 13:52

Може да си спестите мрънкането. Дори сега, с 1/4 от района под формата на пазар със сергии (ремонтиран преди това!), свинщината е нетърпима и ако има нещо ново построено, мигновено е освинено. Дори лъскавата чешмичка в долната част не работи! Има едно тунелче, през което минавам, всеки път се чудя вечните локви по пукнатините от какво са и какви ли болести разнасят местните котки, хапващи си плъхове. Църквата е принудена да измести оградите, за да не сядат хората на тях и да люпят семки и продават цигари. Навсякъде има изпуснати, стъпкани зеленчуци.

Та, докато не си култивираме циганите, никакви евтини зеленчуци за нас :)

10.06 2014 в 20:32

Ще съсипят и този пазар, както съсипаха пазарите в Младост 3 и 4! Съд за Фъндъкова и Диков! Само че преди да ги съдят, да се гласува за връщане на смъртното наказание!

10.06 2014 в 13:18

@ 09 Опънатата, казаха ти за поколението, нали? Е, оставаш си цървул с хубавите спомени от балета, където батковците те учеха да правиш какво ли не. На 9 или на 10 години те въведоха в истините за живота, или на 8 вече ти даваха да правиш устни упражнения. Помня този развъдник на курвета за комсомолците, с извинение за думата (комсомолци, де)!

10.06 2014 в 00:12

Решението, в новата чест да не се продават плодове и зеленчуци, е на Общинския съвет. Сигурен съм, че те не пазаруват плодове и зеленчуци от Женския пазар, защото си повишиха заплатите пет пъти през тази зима !!Никой няма да ни пита какво искаме ние. Ние сме плебса. Тука е така !

09.06 2014 в 21:05

До 06: Живял съм на пазара петдесет години, простако! Помня когато започваше от "Хр.Ботев" - за дръвник като тебе - това в което ходиш и му викаш син сити. Помня когато поставяха релсите за трамвай № 4. Помня и времето, когато всяка нощ през лятото улицата се миеше! Та не ме наричай дивак, цървул вонящ, защото много добре знам какво беше и какво можеше да бъде.
..................... Разбра ли?

09.06 2014 в 20:02

Простакесата СамоковУиева да иде и да раздава акъл и правосъдие там, където й е мястото и ще бъде оценена по достойнство "магистърската" й степен по съветска филоУогия - в котлована на пречиствателната станция на родното й село. И да не забравя нишаните, които получава от Всевишния, както и приказката, че катафалка ремарке няма.

09.06 2014 в 19:10

Аман от разбирачи! Преди да плюете по кметицата , поне се разходете по пазара, диваци! Новоремонтираната част е едва 1/3 от целия пазар- идеята е сега там да има меса , риба и млечни продукти. В частта, която е вече завършена са плодовете и зеленчуците, а това е повече от достатъчно. Ама нали всичко знаете и много разбирате, по- добре да си върнем предишната селяния и цигания, баси!

09.06 2014 в 18:07

Селяндурите рещават проблемите на София. Едва научиха, че това не е георги кирков и унищожават и малкото, останало от истинската София. Само не ми казвайте, че градът трябва да се развива. Разбира се, но има как да се запази духът му.
Поздрав!