Бесни столичани едва не линчуваха Петьо Блъсков заради нежелан строеж (видео)

Николаос Цитиридис Последна промяна на 13 ноември 2014 в 09:26 17385 11

Снимка OFFNews

Бесни съкооператори от столичния кв. "Изток" едва не линчуваха медийния шеф Петьо Блъсков заради желанието му да построи детска градина в този квартал.

Строежът е връху зелена площ в междублоково пространство и това е видно за всеки, който отиде на мястото, е тезата на гражданите.

Нито е зелена площ, нито е междублоково пространство. Това е моят имот, строително петно, за което имам редовни документи и съвестно спазвам процедурата, е тезата на вестникаря.

Вчера се състоя първото обществено обсъждане на проекта, като на него се събраха близо 60 съкооператори, а всички до един бяха крайно несъгласни с това там да се строи частна детска градина от Блъсков. 

Сред техните опасения от строежа са това, че ще бъдат отсечени дървета от зелената площ, която сега се ползва за разходки от местните. 

Блъсков отрече това и каза, че единственото дърво, което ще пострада е джанката в градинката. Той обаче сподели, че не само няма отсича дървета, а че ще залесява допълнително. 

Идеята на Блъсков е да построи "еко" детска градина, направена само от дървесен материал и без бетон, защото "на всички им писнало от бетон". 

В края на март тази година ви разказахме за намеренията на медийния бос, че ще строи на зелена площ. Той отрече твърдения чрез правото си на отговор. 

Много от живущите смятат, че намеренията на Блъсков са параван за това вместо детска градина, имотът на предприемача да се превърне във висока сграда. 

Вчера в продължение на два часа и половина се водеше ожесточен спорт между Блъсков и неговия архитект, и хората от квартала. 

Местните заплашаиха, че ако се стигне до строеж няма да позволят на строителните машини да припарят до обекта с телата си. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.11 2014 в 14:55

Един момент само, не коментирам нито човека, нито плановете му, искам да питам за принципа -

1. Човека има имот. Той е негова собственост. Наследен е от майка му и е законно негов.

2. Той иска да прави нещо с него, което не застрашава живота на местните, нито по някакъв директен начин им пречи.

Какво точно право имат те да го спрат? Нали имота е негов, какъв по дяволите довод е това, че "там се разхождаме"?

Наистина, не разбирам. Разбирам да са недоволни, но и аз съм недоволен, че на съседа къщата му е грозна, но това е НЕГОВ имот. И още повече, ако тези "активисти" спрат строежа, какво прави човека с имота? Наследил е нещо от майка си и трябва да го използва, да могат да се разхождат из него хората?

13.11 2014 в 13:40

Не мога да разбера как вземат тези разрешения.Аз в собствения ми двор за ремонт ме мотаят 3 годи.Искат да разреша сама на себе си за ремонт защото и съседния парцел е мои.Някои трябва да влезе в затвора 4е е дал разрешение

13.11 2014 в 11:44

"месните" или "месТните"? Какво ви става, вече и коректори ли нямате?

13.11 2014 в 11:22

Събужда се българският дух. :)))))

13.11 2014 в 11:11

"Да поблъскаме Блъсков" е била ситуацията :)

13.11 2014 в 10:55

Заглавие тип БЛИЦ.

13.11 2014 в 10:55

само за това костоф трябва да бъде линчува - това връщане на собственоста в реални граници по спомени на комшии ще ни преследва непрекъснато

13.11 2014 в 10:51

Новина няма дотолкова,че тази поредна строителна епопея,не е от вчера.
Колкото до "побеснелите"софиянци-напълно прави са-това е само много малка част от безобразното презастрояване,върху всякакви възможни площи.Предприемачи доказаха в годините,че могат,разрешава им се да строят в условия на всякакви нарушения.Където и да се разходите из Столицата-примери хиляди.Някой/КОЙ ли/го е допуснал,срещу какво ли!?