Бекир Кадриески тръгва за България, ще се лекува у нас

OFFNews 15 юни 2023 в 15:07 1864 0

Снимка Facebook/Bekir Kadrieski

Пребитият в Струга македонец с българско самосъзнание Бекир Кадриески тръгва за България, съобщи БНТ. 

Той ще бъде прегледан във ВМА. По първоначална информация ген. Венцислав Мутафчийски е уведомен лично за случая.

45-годишният мъж е с главоболие и кръвоизлив.

В сряда стана ясно, че има задържан за побоя. Министърът на вътрешните работи в Македония Оливер Спасовски заяви, че е арестуван само един мъж. В същото време колегата на Кадриески Живко Чакръкчиев твърди, че съпредседателят на българското сдружение "Шемето" е нападнат от петима души.

Бекир Кадриески се страхува за живота си.

По-рано днес мъжът коментира, че се чувства по-добре, но посочи, че в болницата не са му направени никакви изследвания, единствено са му предписани лекарства. По думите му лекарите не били особено трогнати от призивите му за помощ.

"Казаха: като ти дойде редът, можеш да се снимаш", посочи Кадриески, който се оплаква от стомашни болки и главоболие.

От Министерството на външните работи съобщиха, че е проведена среща между Славена Гергова, генерален директор по европейските въпроси и посланика наСеверна Македония у нас Агнеза Руси – Попоска.

България е изразила притеснение за нападението срещу Бекир Кадриески и е подчертала необходимостта компетентните власти в Северна Македония да предприемат бързи действия за ефективно разследване и правораздаване по случая

По време на срещата е изтъкнато, че България очаква конкретни резултати и по останалите инциденти с българи и техни сдружения в Северна Македония.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки