Петима са пребилите съпредседателя на българското сдружение в Струга

Негов колега иска Бекир Кадриески да бъде лекуван в България

OFFNews 14 юни 2023 в 10:30 1934 0

Живко Чакръкчиев,

Снимка Стопкадър БНТ

Живко Чакръкчие

Петима души са нападналите и пребили съпредседателя на българското сдружение "Шемето" в Струга Бекир Кадриески, разказа пред бТВ другият съпредседател Живко Чакръкчиев, който пътува към Струга.

Във вторник стана ясно, че Кадриески е нападнат в Северна Македония от непознати, които го наричали "мръсен българин". 

Колегата му Чакръкчиев разказа, че Кадриески е бил нападнат в гръб. "Четирима са го държали, единият го е налагал с боксове, след това са го повалили на земята и са го ритали. Той успя да ми каже, че се чувства много зле, едва диша и повече не можахме да говорим", допълни съпредседателят на сдружението. 

Мъжът коментира, че колегата му е внимателен и никога не е влизал в разпра с никой.

"Никога не е излъчвал такава агресия, никога не е злоупотребявал с това самоопределение. Това е акт, който демонстрира единствено само злоба, страх, безсилие заради дейността на нашата организация, която печели симпатизанти", каза още Живко Чакръкчиев.

По думите му председателят на сдружение "Шемето" е преследван, притесняван, бит и арестуван от години заради това, че се самоопределя като българин.

"Той не е в адекватно състояние и е под упойка. Вчера изобщо не можахме да говорим с него. Не бяха допуснати нито близки и роднини, никой... Лекарят каза, че има вътрешни наранявания и са му дадени обезболяващи. Сега пътувам за Струга и дано да бъда допуснат до него, за да разбера как е", коментира още той, но пред БНТ. 

Генералният ни консул в Битоля е на място и следи случая.

Чакръкчиев се надява да може да прибере Кадриески в България, където да му се приложи по-сериозно лечение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки