Пребиха съпредседател на сдружение на българите в Македония, защото е ''мръсен българин''

OFFNews 13 юни 2023 в 15:50 4765 3

Бекир Кадриески

Снимка Facebook/Bekir Kadrieski

Бекир Кадриески

Съпредседателят на сдружението на българите в Северна Македония „Шемето” Бекир Кадриески е пребит от непознат в град Струга.

Това е станало преди около час, заяви пред Нова ТВ самият Кадриески.

Мъжът разказа, че бил съборен на земята и ритан. Получил е удари с ръце. Кадриески обясни, че по време на побоя е бил обиждан на етническа основа с думите „мръсен българин”.

Кадриески е гражданин на Северна Македония. Той няма български паспорт, но декларира, че е с българско самосъзнание.

Мъжът е в болница. 

Секретарят на сдружение "Цар Борис Трети" в Охрид Християн Пендиков стана жертва на побой в Охрид на 19 януари, а ден след това беше транспортиран с правителствения самолет "Фалкон" за лечение в България.

Той беше приет във ВМА, където беше опериран заради счупена челюст. Няколко месеца по-късно Пендиков получи българско гражданство, а в края на март Охридският съд отложи делото за побоя.

По време на последното съдебно заседание Илия Спасески с гордост обяви, че "разбира обвинението, но не се чувства виновен". При побоя случаен минувач извикал да спрат, а обвиняемият Спасески отговорил: "Не си заслужава за българин да викаш полиция", и заедно с още един нападател продължили да налагат Пендиков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1809

3

Sia

13.06 2023 в 19:07

Ходят там разни тесногръди архаични карикатури да ги предизвикват, и понеже и там има граждани с ограничена мозъчна дейност, започват да се бият. Двама бедняци в калта се бият. Жалка картинка.

1000

2

Зла свекърва

13.06 2023 в 18:00

Ужас!

И още по-ужасно е, че някои т.нар. патриоти у нас издигат Орбан като модел на подражание, и то това са точно хора, свързани с ВМРО, а в същото време антибългарската истерия в Македония се подклажда точно с помощта на медиите на Орбан.

Тези хора не се спират пред нищо само и само да осуетят европейската интеграция на Македония и събирането на България и Македония в Европейския съюз.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки