Бедствено положение обявиха две пловдивски села

OFFNews Последна промяна на 16 септември 2014 в 12:06 1327 3

В пловдивските села Кръстевич и Красново е обявено бедствено положение заради валежите от изминалото денонощие, съобщиха от МВР. 

Интензивните валежи от последното денонощие усложниха оперативната обстановка в някои области на страната, като най-сериозно е положението в двете хасковски села.

Местният язовир „Гереджика” прелива през преливника и нивото му се следи постоянно. В с. Красново се отводняват подземните етажи на три жилищни сгради. Затворен е за движение пътят Цалапица – Съединение. В град Съединение са наводнени около 15 основни улици и се работи по отводняването на 70 жилищни сгради.

За последното денонощие пазарджишките пожарникари и спасители са извършили 43 отводнявания на територията на село Добровница. В момента екипите работят на още 10 адреса.

На територията на област Монтана оперативната обстановка е нормална. Извършва се 24-часово наблюдение на нивото на река Малокутловска и мостовите съоръжения над нея, както и на яз. Огоста, който се изпуска контролирано. Нивото на р. Дунав при гр. Лом е 624 см., при критични 900 см.

На територията на област Враца се отводнява котелното помещение на гимназия „Алеко Константинов”. На критичните участъци на река Огоста се извършва наблюдение от екипи на пожарната и местната власт.

Интензивните валежи са причината за срутването на три подпорни стени на жилищни сгради в стария център на Смолян. Уведомена е местната власт и са предприети необходимите мерки.

Към момента няма данни за застрашени и бедстващи хора. В оперативните центрове на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ не е постъпвала информация за критични нива на язовири и прелели реки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.09 2014 в 17:43

Иванка и Глупанка!!Ха-ха,туй не е ли в пловдивско?!Ньие вьиеее,в бургаско е вьиее!Ха-ха те са ви го написали с големи букви бреее...четете!Мои и в гуглито!

16.09 2014 в 13:25

Пловдивска област са със сигурност. Язовир 'Пясъчник' как е с нивото? Години наред някакви мутри гледаха шарани там. Дайте информация.

16.09 2014 в 12:34

Тези села не са ли в пловдивска област??? Или поне така казва гуглето......