БЧК започва дарителска акция за пострадалите от труса в Непал

OFFNews 27 април 2015 в 18:17 2505 0

Българският червен кръст (БЧК) стартира дарителска кампания в подкрепа на пострадалите от земетресението в Непал.

От организацията са открили банкова сметка за набиране на финансова помощ и са активирали кратък номер 1466, който е активен към всички мобилни оператори. Един SMS е на стойност 1 лев.

"Българският Червен кръст следи с тревога ситуацията в Непал, изразява своите съболезнования по повод хилядите жертви и се солидаризира с действията на Непалски Червен кръст и на Международното Червенокръстко движение", съобщават от БЧК.

Доброволците и служителите на Непалския Червен кръст работят на терен, подпомагат търсенето на оцелели и спасителните действия на властите и оказват първа помощ на засегнатите от бедствието.

Екипи на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец (МФЧК/ЧП) вече работят на място за оценка на щетите и за подпомагане действията на Непалски Червен кръст.

Още в събота МФЧК/ЧП отпусна 500 000 швейцарски франка от фонда си за незабавна реакция при бедствия. Федерацията отвори и бедствения резерв от складовете си в Ню Делхи, Дубай, Куала Лумпур и Банкок, за да предостави материали от първа необходимост.

"Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец обяви спешен апел за предоставяне на незабавна хуманитарна помощ за 75 000 души, като са необходими 33,4 млн. швейцарски франка (63 188 792 лв.). БЧК се присъединява към апела  и обявява Национална благотворителна кампания в подкрепа на пострадалите от земетресението в Непал", обясниха от БЧК.

Можете да помогнете на пострадалите в Непал още чрез сайта на БЧК www.redcross.bg и чрез банкова сметка: 

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД
IBAN: BG23UNCR70001519676152;
BIC: UNCRBGSF;
БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ
(За пострадалите от земетресението в Непал).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!