Издирва се българин в Непал, жертвите на труса вече са 3200

OFFNews 27 април 2015 в 08:05 1760 0

Снимка Google person finder

Александър Димитров

Бащата на обявения за издирване в Непал 26-годишен Александър няма връзка с него.

Христо Димитров съобщи това пред сутрешните блокове на bTV и Нова телевизия. Той се оплака, че не е получил подкрепа от Външно министерство.

Последят им контакт е бил два дни преди унищожителното земетресение под Еверест, което по последни данни взе над 3200 жертви. 

Приятел на Александър пък публикува негова снимка и информация за него в услугата "Google person finder". Той е с руса коса и брада и е отседнал в хотел "Backpackers" в Катманду", написа Данаил в интернет.

Бащата на момчето уточни, че той е бил на стаж в Непал, тъй като следва туризъм в Холандия. Димитров не знае защо синът му е избрал точно тази дестинация.

Десетки хиляди хора в Непал спаха тази нощ под открито небе. Дори тези, чиито домове не бяха разрушени от мощното земетресение, не смеят да влязат на закрито от страх че може да да има нов трус и да бъдат затрупани.

Хеликоптери прелетяха над отдалечени селища, до които не може да се стигне по земя. Кадрите показват големи разрушения. Вероятно и там има загинали, но с много места няма връзка. 

Световната здравна организация е доставила в Непал медицински материали за 40 хиляди души. Близо един 1 млн. деца се нуждаят от помощ, предупреди Детският фонд на ООН.

УНИЦЕФ съобщи, че подготвя два транспортни самолета, които да доставят 120 тона хуманитарна помощ в Катманду. Много неправителствени организации обявиха, че ще изпратят хуманитарна помощ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови