19 българи в района на труса в Непал, няма връзка с трима от тях

OFFNews 27 април 2015 в 13:55 1940 0

19 българи са били в района на земетресението, което удари Непал в събота. С трима от сънародниците ни няма връзка, съобщи бТВ. 

Част от хората са успели да се свържат с Министерство на външните работи, за другите са сигнализирали близките им. Сред тях е и 25-годишният Александър Димитров, който е бил на стаж в Катманду. 

Мъж и жена в района на труса са се свързали с посолството ни в Делхи и вече са на сигурно място. Наша сънародничка е в контакт с почетния ни консул в Катманду и търси начин да се прибере в България. 

Групата от 12 алпинисти, които също са в Непал, са успели да се свържат с близките си и са ги успокоили, че са невредими.

Друга българка, която също е била в Катманду по време на земетресението, вече е успяла да напусне Непал.

МВнР и посолството на България в Делхи продължават да работят по всички получени сигнали за български граждани, които са се намирали на територията на Непал към момента на земетресението. Заради нарушените комуникации на място осъществяването на връзка с нашите сънародници е изключително затруднено. Към момента няма данни за загинали или ранени българи в Непал. 

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Сърбия - приятел или враг