БЧК-Сливен осигурява хранителни продукти за близо 1000 души

OFFNews Последна промяна на 06 април 2020 в 18:18 2066 0

БЧК в Сливенска област ще раздаде хранителни пакети на 937 души в следващите 10 дни. Нуждаещите се са определени от Агенцията за социално подпомагане.

Храните са осигурени по Оперативната програма за храни, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

Индивидуалните пакети са със средно тегло до 30 кг. и съдържат 16 вида продукти - брашно, олио, ориз, консерви и други.

Кампанията обхваща различни групи от хора, които са в нужда. В програмата попадат и възрастни хора над 65 години, живеещи сами, които съгласно препоръките на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса са определени като рискова от заразяване група и им е препоръчано да не излизат от домовете си, хора с ниски доходи в затруднена социална ситуация, които получават социални помощи на различни законови основания, поставени под задължителна карантина и други, предаде БНР.

Хранителните пакети ще се предоставят от служители и доброволци на БЧК по домовете на хората. Ще бъдат предоставени и информационни материали, съдържащи препоръки и указания за предпазване от заразяване с коронавирус.

На 3 април започна раздаването на хранителни продукти по оперативната програма на ЕС, коядо ще продължи до 16 април. В цялата страна поетапно ще бъдат раздадени 1 400 тона храна. До момента по програмаТА са раздадени почти 6 000 тона пакети с храна на 451 553 лица и семейства.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови