Бащата на изчезналия Александър: Детектор на лъжата показа, че казвам истината

OFFNews 17 ноември 2022 в 14:55 13830 1

Бащата на детето

Снимка Facebook

Бащата на детето

Александър Цветанов - бащата на изчезналото 12-годишно дете с аутизъм в Перник, твърди, че се е подложим на детектор на лъжата. 

В профила си във Фейсбук Цветанов написа: 

"Детекторът на лъжата показа, че казвам истината, но това не е от значение за мен, защото сина ми го няма! Сашо, върни се вече!". 

Мъжът е с детска церебрална парализа. 

Говорителят на Окръжна прокуратура Албена Стоилова потвърди, че бащата се е подложил на детектор. "Изследването, проведено в МВР, е доказало, че мъжът не лъже. Освен това свидетели са забелязали бащата и детето в района на бившия Профилакториум в Перник на 11 ноември", казаха от прокуратурата пред БТА. 

Момчето е в неизвестност от 11 ноември, когато изчезнало по време на разходка с баща си в района на Профилакториума в Перник. Вече седми ден доброволци и полиции търсят детето, като от Областната дирекция на МВР в града съобщиха по-рано днес, че е обходен 20-километров радиус от мястото на изчезване, както и че издирването продължава под нова форма. 

В сряда стана ясно, че майката на 12-годишния Александър е призована на разпит. Радостина Цветанова е напуснала България през август 2020 г. и оттогава не се е прибирала. Живее във Великобритания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови