Доброволци в Перник прекратяват издирването на 12-годишния Александър

OFFNews 17 ноември 2022 в 08:26 3919 0

Изчезналия 12 годишен Александър

Снимка Интернет

Изчезналия 12 годишен Александър

След като издирването на изчезналия в Перник 12-годишен Александър не даде резултат до момента, днес доброволци обявиха пред БНТ, че прекратяват мащабната си акция по издирването му.

Това се случва на седмия ден, откакто започна издирването. Изчезването на детето с аутизъм предизвика вълна от съпричастност и огромен брой доброволци обикаляха с дни Перник и целия район около града с надеждата да го открият.

В предаването "Денят започва" координаторът на част от доброволците Станислав Фердов заяви, че се налага да прекратят издирването, защото все по-малко хора се отзовават да търсят детето поради влошаването на времето. Все пак доброволците остават в готовност да реагират при наличие на сигнали за местоположението на Александър, допълни той.

Вчера 100 доброволци са били на терен в Перник и селата наоколо. Разлепени са и множество снимки на детето в района, съобщи още БНТ.

Припомняме, че вчера стана ясно, че майката на Александър е привикана на разпит като свидетел. Радостина Цветанова, е напуснала България през август 2020 г. и оттогава не се е прибирала. Живее във Великобритания.

Бащата на детето Александър Цветанов смята, че то е било отвлечено. Мъжът е с детска церебрална парализа. Той казва, че синът му е изчезнал, докато двамата са били на разходка. Детето е в неизвестност от 11 ноември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!