Издирването на Александър продължава под нова форма, претърсен е 20-километров радиус от мястото на изчезване

OFFNews 17 ноември 2022 в 14:24 2041 0

Изчезналият Александър

Снимка Община Перник

Изчезналият Александър

Търсенето на 12-годишния Александър, който изчезна в Перник на 11 ноември, продължава под нова форма и с ново разпределение на силите и средствата, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града. 

Претърсен е 20-километров радиус от мястото на изчезването в планината "Голо бърдо" над Профилакториума. Многократно са проверени всички налични видеокамери за наблюдение в района, както и множество камери за охрана на частни домове и обществени помещения.

Изчезването на детето с аутизъм предизвика вълна от съпричастност и огромен брой доброволци се включиха в издирването му. 

Претърсени са изоставени сгради, училища и детски градини в района, жилищни и стопански постройки, шахти, водоеми и цялата гориста местност в 20-километровата зона. Паралелно с това полицаи и доброволци са проверили всички населени места в общините Перник, Радомир, Брезник, Земен и Ковачевци. И в тях са претърсени огромни горски територии, жилищни и обществени сгради и места, където евентуално може да се намира момчето.

Специалисти проверяват отново и по-обстойно труднодостъпни места. 60 служители на МВР продължават издирването, а участие взимат и служители от ОДМВР-Перник, Благоевград и Кюстендил, както и от Главна дирекция "Национална полиция".

Продължава издирването на нови свидетели и хора, които биха дали информация за детето.

От началото на акцията са проверявани средно по 50 сигнала от граждани на денонощие.

По случая е образувано досъдебно производство за отвличане. Разпитани са над 12 свидетели, семейството на изчезналото дете, учителите му, както и всички, чийто данни могат да помогнат в издирването. Проведени са множество беседи и разговори с неговия баща. Назначени са 2 броя експертизи.

Детето е обявено за общодържавно издирване и търсенето му се извършва на територията на цялата страна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!