Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Българската Java група организира конференция в Пловдив

OFFNews 05 декември 2016 в 09:29 1546 0

Българската Java потребителска група поставя началото на своето турне jProfessionals през този декември в Пловдив.

Първата мини конференция се проведе на 3.12 в Grand Hotel Plovdiv и идеята й е бе да събере на едно място всички български специалисти, занимаващи се с Java технологии. Генерален спонсор бе БТЛ Индъстрийз - компанията лидер в производството на медицинска апаратура, интегрираща високи технологии.

Събитието е целодневно и в него напълно безплатно може да се включи всеки, който прояви желание. Идеята на организаторите е по този начин да дадат сцена за изява на все още неопитните млади български програмисти, които имат нужда да развиват своите презентаторски умения.

На края на деня всички гости и участници бяха поканени на Java Бира (осигурена от ДСОФТ – БЪЛГАРИЯ), в неформална обстановка, на по чаша от любимото си пиво, всеки имаше възможността да коментира и обсъжда с останалите актуални теми и проблеми.

Българската Java потребителска група (BGJUG) е представител за България на световната Java общност. Главната идея е всеки месец да се организират неформални и формални срещи, на които българските Java специалисти да имат възможност да обменят технологична информация и опит и така да са в крак с най-новите световни тенденции.

Друга конференция, която BGJUG организира, е jPrime. Тя се провежда ежегодно в края на месец май в София и включва качествено съдържание от лекции и презентации, които се поднасят от едни от водещите български и световни Java специалисти. Третото издание на jPrime ще се състои на 30 и 31 май 2017 в Тех Парка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews