Бъчварова на изненадваща проверка в Слънчев бряг

OFFNews Последна промяна на 28 август 2016 в 08:45 6495 4

Бъчварова в Слънчев бряг.

Вчера вечерта министърката на вътрешните работи, Румяна Бъчварова, пристигна в Слънчев бряг на изненадваща проверка, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Тя оцени високо подхода на службите в курорта и се включи в обиколка на най-големия курортен комплекс заедно с Директорът на ОДМВР – Бургас старши комисар Калоян Калоянов. Министърката разговаря с полицаи и участва в проверки на заведения и магазини.

Бъчварова обясни, че целта на присъствието ѝ в курортния комплекс е да види как служителите от МВР работят на място, като на тази база се направи анализ на извършеното и в случай на необходимост ще се оптимизират предприетите до момента действия.

"Досегашната работа е довела очевидно до положителни резултати : увеличил се е оборотът на търговските заведения, въведен е ред, който в началото смущавал собствениците и някои граждани. Сега обаче хората са се успокоили и вече се чувстват по-сигурни, което е и главната цел”, изрази мнение тя.

По отношение посещението си в Германия заедно с Бойко Борисов Бъчварова заяви, че целта е представяне на българската позиция във връзка със ситуацията с мигрантската криза в Европа. По думите ѝ двамата с премиера са получили уверение и разбиране, че в рамките на ЕС трябва да има обща политика, която се одобрява и изпълнява от всички държави.

„Това, което нашите партньори в Германия ни казаха, е, че винаги са възприемали България, като една сигурна страна, която се справя с проблемите си. Ние продължаваме да се справяме, но отчитаме и рисковите фактори, които могат да усложнят ситуацията. Затова решихме и това, което направи премиерът с посещението си в Истанбул и с визитата в Германия, да обясним кои са рисковите фактори и да обясним колко е важно споразумението между ЕС и Турция да влезе в сила и за започне да се изпълнява”, заяви още вицепремиерът , подчертавайки, че това в момента е най-важното условие, за да се предотврати мигрантската криза в Европа.

Бъчварова наблегна, че става въпрос не само за България, а за събития, коинто могат да се отразят и на останалите държави. За това е и заявено, че България трябва да бъде подкрепена в опазване на външната граница. „Имаме абсолютното разбиране от нашите партньори и от канцлера Меркел за подкрепата, която трябва да бъде дадена на българската гранична полиция и на българските власти. Тя трябва да бъде и техническа, и подкрепа с човешки сили, и политическа, което е изключително важно. Това беше и същността на нашия разговор. Че тук не става въпрос само за определен брой автомобили, за определен брой офицери, става въпрос за една цялостна политика, която да бъде възприета от другите европейски държави, за да можем да се справим с това предизвикателство”, добави още Румяна Бъчварова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25545

4

Izalina

28.08 2016 в 14:03

Тая активност на министрите по Черноморието напоследък случайно ли съвпада с активния летен сезон, че са особено загрижени за туризма и чак се притеснявам да не се преработят, или просто съчетават ваканциите си с опити да си правят нефелен пиар?