Баба от Първомай връчи 500 хил. лв. на измамници

ОFFNews 09 септември 2015 в 20:52 8966 10

Телефонни измамници взеха 268 хиляди евро и 18 хиляди долара от баба в Първомай, съобщиха началникът на ОД на МВР - Пловдив, комисар Христо Разсолков и заместник-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов.

80-годишната жена получила обаждане, в което са ѝ поискани 30 000 лв. за операция на внука ѝ, който бил катастрофирал.

Измамникът дошъл до дома на жената, за да прибере парите, като се представил за лекар, но тя му казала, че в нея са само 500 лв, а останалите пари се намират в касата на нейния внук.

Жената обаче нямала ключ за нея, но връчила на измамника инструменти, с които да я отвори. Те не свършили работа и мнимият лекар купил нов шлайф от магазина, с който успял да отвори касата. В нея имало 300 000 евро, 118 000 долара и над кило злато, от които той не успял да вземе всичко, защото не бил подготвен, въпреки че бабата му дала и торба, с която да ги прибере.

В 18:30 часа, 2 часа и половина по-късно, пенсионерката се обадила на дъщеря си, за да разбере как е внукът ѝ. Това бил моментът, в който се разбрало за измамата.

Полицията е заловила 36-годишният измамник заедно с поръчителя на престъплението на 24 г. Издирват се още двама души, свързани с измамата. Парите са на внука на възрастната жена, който е казал, че са придобити от бизнеса му.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!