Австрийски политици не искаха да кажа, че съм нападната от араби, заяви Веселина Кацарова

"Професорът, който ме прегледа в клиниката, каза че това става на всеки два-три дни"

ОFFNews 13 август 2016 в 15:38 20322 6

Снимка БНР

Веселина Кацарова.

Вчера се разбра, че българската оперна певица Веселина Кацарова е била нападната от двама араби на улицата в Австрия, заради което тя отмени своето участие в страната.

Днес тя заяви пред "Дарик", че австрийски политици са поискали от нея да си мълчи за случката, но тя е решила да говори, "защото това не е нормално".

"Аз бях нападната от две млади момчета. В подробности не искам да влизам, защото всички знаем какво става в Европа. Аз не мога дори да докажа, че са бежанци, те са от арабски произход. Случаят беше неприятен, не съм засегната психически, а повече физически. Но не е драматично. Просто ми е тъжно, защото тези деца можеха да ми бъдат синове - аз имам син на 17 години. Тъжното на ситуацията е, че това е реалността. Професорът, който ме прегледа в клиниката, каза че това става на всеки два-три дни", казва тя.

Според нея подобни случки са бъдещето на Европа: "И това е много тъжно развитие - аз мисля какво е бъдещето на нашите деца, какво направи света такъв, каква грешка направихме хората? Отговарям си, че лошото става повече от доброто. Сега вече ще бъда по-предпазлива", каза още тя.

Пред "Дарик" тя допълва:

"Вървях по главна улица, по която обаче нямаше хора тогава. Две млади арабски момчета вървяха срещу мен и изведнъж отприщиха изключителна агресивност срещу мен. Човек трябва да го преживее, за да го разбере. След това бях ужасена, ядосах се на себе си, че не съм реагирала добре. Аз съм артист, който дори не ходи гримиран на улицата, една жена на 51 години, много е страшно. Тези хора се чувстват изолирани. Те искат да дойдат и да притежават средства, да живеят като другите. Това е невъзможно - и австрийците, и германците имат безработица. На тях са им осигурени, разбира се, дом, дават им се средства и храна. Но и нямам право да спекулирам, защото те може да са родени тук".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12423

3

Бай Муле

13.08 2016 в 19:09

Не влезе ли в час Запада, не ликвидира ли либералите барабар с цялата им тотално извратена идеология, с него е свършено.

25665

2

Victimized

13.08 2016 в 15:55

Това е само увертюрата ...