Асоциацията на европейските журналисти пита кой е собственикът на TВ7

ОFFNews Последна промяна на 29 април 2015 в 22:22 9901 13

Асоциацията на европейските журналисти публикува своята позиция относно случилото се в ТВ7 на 29 април, в която изрази съпричастността към колегите от телевизията, но и зададе някои въпроси относно собствеността ѝ.

Публикуваме позицията без редакторска намеса:

АЕЖ - България е изключително обезпокоена и възмутена от информационните дефицити относно опита за влизане на съдия - изпълнител днес в ТВ7 и действията на държавата.

При недостатъчната информация относно собствеността на тази медия и при неяснотата относно твърдението на Камарата на частните съдебни изпълнители, че оборудването в телевизията е заложено за кредит към КТБ, банка, обявена в несъстоятелност, въпросите, които възникват са много повече от отговорите.

Изразяваме солидарност с колегите в ТВ 7, но и призоваваме за пълна прозрачност относно собствеността на медиите и питаме кой е собственик на телевизията в момента. Кой плаща заплати на работещите там журналисти и по какъв начин се финансира излъчването в момента? Приключена ли е сделката за продажба на ТВ7 и чие имущество в момента се изземва? Важен е​ и въпросът по какъв начин става това.

Призоваваме отдавна за изясняване на въпроса със собствеността на медиите по принцип, а днес вече ​и в спешен порядък, заради създалата се екстремна ситуация, конкретно на тази медия.

В противен случай порочната практика на използването на медиите като бухалки и реципрочното превръщане на бухалките в медии ще продължи да вреди на способността на българските граждани да разбират какво се случва и да формират мнение.

Призоваваме за пореден път правителството и законодателят да гарантират среда с ясни правила за медиите, частните им собственици и взаимоотношенията между частните собственици и политическия елит.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.04 2015 в 17:43

То и съда не знае чия е собствеността , а те кого точно питат ???Само аз знам чия е ;) на Вежди и другите измамени рибоци :)Вие знаете ли кви заплати раздавал Цветан НЕВИННИЯ на Барека и другите платени журналисти ??? Тез от Европа що не питат защо платен драскач като Барека сега е евро-депутат на заплата от един милион евро на сезон ;) два милиона лева ще вземе Барека за 5 години сред хора които дори не разбира щото не владее езици :)Ето това е скандалното което трябва да питат така наречените евро-журналисти.И тях ги знаем колко са журналисти пък и колко са евро??? Четох че сената в А-боригения одобрил 300 милиона за анти Руска пропаганда.а познайте сега тия евро-журналисти колко са евро и колко са журналисти ;)Американски подлоги е верният отговор ;)

30.04 2015 в 12:09

Не Асоцияцията на европейските журналисти , а някакво българско недоразумение е публикувало това

30.04 2015 в 11:48

боко що интервюта даде по тая телевизия, то не бяха лигавения и пипане (по мускулчетата) ... а сега загкриване
що тъй бе другари?

30.04 2015 в 11:02

вулви миризливи.

ТОВА Е
Асоциация на европейските журналисти

http://www.aej.org/


майка ви копанджийска!

ПОВРЪЩА МИ СЕ ОТ ВАС!

30.04 2015 в 09:57

TV7 телевизия на КОЙ, Василев и Бареков. Тази е най-долната и гнусна лъжлива телевизия в БГ.
Помните ли как лъжеха за протестите?
https://www.youtube.com/watch?v=bYM-eq27IbQ

30.04 2015 в 09:31

"Асоциацията на европейските журналисти пита кой е собственикът на TВ7"

Верно ли?! Ами на кого са отпуснати кредитите бе? Синдиците не знаят ли? А кой е искал срещи с тях за погасяване на кредите? И това ли не знаете?

___Профил НПО и мисия на организацията
"Асоциацията на европейските журналисти-България" (АЕЖ-България) е сдружение с нестопанска цел, регистрирано в обществена полза. Организацията е създадена през 2010 г. с идеята да работи за изграждане на здрава и устойчива медийна среда в България, в която свободните журналисти носят положителна промяна на обществото. Екипът ни активно се стреми да разширява познанията за качествената журналистика, свободата на медиите и гражданското участие в обществените процеси.
___Финансиране
С подкрепата на фондация "Америка за България"


Да хвърля и мойте 50 стинки.
Защо няма синдици пред тема, стандарт, 24шаша, труд, и останалите медиите на шишко? Всъщност на кого са тези медии? Всъщност КОЙ назначи тези синдици като преди това рева месеци по всички възможни телевизии как квесторите не си били вършили работа? КОЙ бе? КОЙ изпрати 100 полицая пред офисите телевизията, както юни 2014 да тарашат фирмите на черното габровче? Шефа на 6-то?! Зам-шефа на СДВР?! Абе вие у ред ли сте?!
Шматката-министър не знаела? Премиера не знаел? Кое е по-лошо? Това, че не знаят или това, че се правят че не знаят? Такъв цунг-цванг и херсонското изследователче на шинели не би могъл да им скрои!
Разбирате ли колко тъпи са шефа на министрите и самите му министри!?За редакцията,
Сега пуснете линк към сайта на истинската "Асоциация на европейските журналисти", която НЯМА НИЩО ОБЩО с нпо-то чието лого сте сложи в началото.

30.04 2015 в 08:47

поради ниската почти нулев интелигентност на прасето, лъснаха много нелицеприятни истини:
1. Синдиците в КТБ са на мафията на Прасето и ще се постараят той до си осребри дела.
2. Голяма част от полицията е превзета от Прасето, особено след уволнението на предишния министър.
3. Прасето, освен че иска да унищожи Прас ТВ, понеже не можа да я лапне, сега явмо има да си взема някаква информация от сървърите, например следващия музикален клип на моме калино, но този път на тримата тенори- Прасето, мустака и искровчето....
4. В ГЕРБ се води борба между хората на Прасето и реформаторски настроените, засега с помощта на РБ нещата не клонят в полза на Прасето.
5. Никой не иска да защити Прас ТВ, защото така си послаха.Едва ли със стари к-ви ще направят нов бардак, но поне са пирон в ковчега на Прасето. Мустака и без това е мъртвец, така че Прас ТВ е последната му сламка да се бори да оцелее.
6 Тепърва Прас ТВ ще бъде посредник на мустака, който ще се опита с информацията, която има да дозакопае хората на Прасето на всички нива и ще повлече голяма част от прас-елита към гробищата и бунището на историята по особено болезнен за тях начин, включващ решетки и белезници.
сега обяснихте ли си този отчаян нескопосан акт вчера?Просто синдиците по поръка на прасето се опитаха да отстранят пречката да дораграбят КТБ и да потулят нещата, които мустака знае.

30.04 2015 в 08:45

Когато ТВ7 облъчваше с невярна информация обществото,къде бяха тези "журналисти"?

30.04 2015 в 07:54

В България имало журналисти? Че и европейски? Офнюз изненадва всеки ден.

1. В България журналисти няма. Има безобидни препоствачи от социалните мрежи и изпълнители на медийни поръчки на заплата и по някой дребен мафиот над тях, който брокерства между фирми и политици. Борбата е как да се мине от първата в последната категория за най-кратко време и никакви средства не са неподходящи.

2. Европейски журналисти също няма, няколко редакции отвън са наели по-устати граждани от първата група, с единствения резултат, че последните вече пиарят според нарежданията на спуска редакцията-майка, вместо от местните купувачи на медийни услуги.

3. ТВ7, както всички други "медии", не е някакъв клуб на почтени журналисти и борец за обществена правда, а средство за зарибяване на лековерни граждани с цел да им се показват реклами. Лековерните граждани са продукта, а не потребителя, потребители са рекламодателите.

4. Като свършат парите, идва тъжният момент, в който трябва да се плащат дългове. Ако някой от журналята в ТВ7 не е забелязал лошите рейтинги и финансовите проблеми, това си е негов проблем, но никой не му дължи работа и заплата в телевизия.

Сигурен съм, че поне в строителството има много работа и търсят хора. А ако на някой не му се живее без постоянно плямпане пред публика, има и кол-центрове, при това в по-евтини места за живеене от Софето.

30.04 2015 в 00:29

Нека си питат, кой ли ги чува?!

Аз пък питам защо няма такъв панаир пред Булгартабак и вестниците на Дебелия? Също така искам да попитам защо искаха сървъра? Да не би на него да има някаква информация? А?

Боцето Тиквата е на сървъра също. Оня мазен мустакат банкерин грам не го понасям, ама ако повлече след себе си и Боцето и Дебелия - ще имам да го черпя!