Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Арх. Здравков за Капитолия: Съдът очаквал проливни дъждове, пазихме скъпите коли като писани яйца

OFFNews 09 юни 2022 в 08:37 6693 0

Здравко Здравков

Снимка БГНЕС/архив

Сагата с автокъща "Капитолия" продължава, стартирахме процедура през 2018 г., която минава през всички нива на съдебен контрол. Там има изградени доста сериозни съоръжения, но съдът казва, че това са преместваеми обекти, павилиони.

Това заяви главният архитект на София Здравко Здравков по БНТ по повод опитите на Столичната община да премахне автокъщата в Борисовата градина.

В началото на тази година стартирахме наново производството, вече като преместваем обект. Искаме да покажем, че като администрация защитаваме обществения интерес, коментира Здравков. 

1800 кв. метра се владеят неправомерно, мобилизирах екипи на ЦГМ да бъдат махнати скъпите автомобили, трябваше да ги пазим като писани яйца. Повече от 50 човека работеха на обекта, но изпълнението се спира, защото съдът очаквал проливни дъждове. Сега може би щяха да си измислят, че има щети по автомобилите, които да плащаме, каза още главният архитект на София. 

Няма нищо счупено, има демонтаж, каза той относно чадърите на "Капитолия". Първо им разпоредихме доброволно да премахнат обекта, не го направиха. След това ги известихме в кой ден ще го направим ние - бяха в отпуск. Както бяха в отпуск, изведнъж се оказаха в обекта. Пред входната врата беше разположен
голям автомобил, наложи се монтажниците да влязат през странична врата. Искам да попитам дали някъде другаде в Европа се случва подобно нещо?, попита риторично арх. Здравков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews