Арестуваха петима за вандализма в Центъра за деца с аутизъм в Плевен

OFFNews 27 август 2018 в 17:28 3986 2

Арестуваха петима, заподозрени за извършването на вандализма в Центъра за деца с аутизъм в Плевен. Това съобщи за БТА говорителят на Областната дирекция на МВР Мариана Цветкова.

Сигналът за вандалския акт е подаден във Второ РУ на МВР в Плевен на 25 август около 15.10 ч.

По първоначални данни е разбито складово помещение и са нанесени вреди на врати, перални машини, гардероби, маси и столове. По случая е образувано досъдебно производство и се водят разпити и разследване под ръководството на Районен прокурор.

Сградата на бившия социален дом за деца "Детелина", по решение на Общинския съвет в Плевен е предоставена за безвъзмездно ползване от неправителствена организация за ползване като Център за деца с аутизъм. Тя е ремонтирана чрез дарения от фондация "Стъпка за невидимите деца на България" и сдружение "Аутизъм днес".

На помещенията, в които са нанесени вреди, се налага да бъде направен ремонт. 

Въпреки случилото се от фондацията се надяват Центърът да отвори врати през октомври. 

"Вече подготвяме в София специалисти, които ще работят в Дома в Плевен. Записваме и деца, като възнамеряваме да открием Дома с 20-25 деца от Северна България. Подготвяме помещения и за нощуване на семействата, които ще идват в Дома в Плевен", посочи пред БТА Владислава Цолова от фондация "Стъпка за невидимите деца на България".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13214

2

XR4

27.08 2018 в 19:39

"...Но май в България такава форма няма..."
Има.Нарича се "пробация".И това хич не е лоша идея-вандалите със собствен труд и със собствени средства да възстановят дома който са потрошили(освен присъдите, де).

11671

1

безпартийна

27.08 2018 в 18:04

Браво на полицията. Хубаво е в такива случаи да има бързи присъди за принудителен труд за възстановяване на нанесените щети. Но май в България такава форма няма.