Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

АПИ предупреждава, че магистрала "Струма" свършва в нищото

OFFNews 17 ноември 2015 в 16:17 7209 0

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) постави пътни знаци, с които предупреждава, че магистрала "Струма" свършва в нищото.

Знаците преграждат пътя на шофьорите, които не спазват сигнализацията в края на лот 2 на магистрала „Струма“. Имало и такива, коитоса подминавали знаците и са навлизали в участъка от около 800 метра, където не се осъществява движение.

Днес са поставени допълнителни бализи в платното в посока София – Кулата. Това е на около 550 м в участъка затворен за движение и в който шофьорите не трябва да навлизат, спазвайки пътните знаци. Поставена е и табела с текст на български и английски - „Затворен“.

Магистралата завършва в нищото, защото последния участък от нея, който води към граничния пункт Кулата-Промахон, се довършва. Това ще струва на държавата допълнително около 3.1 млн. лева за 1,4 километра. 
Пътната агенция вече обяви обществената поръчка за разширяването.

Близо 70 млн. лева струва строежът на 15-километровия участък от Струма от Сандански към Кулата.

"Начинът, по който се строи магистрала "Струма", я прави опасна и неефективна. За това трябва незабавно да се спре всякакво строителство по нея, като се направи пълна преоценка на съществуващите проекти", алармира в началото на миналия месец арх. Димитър Димитров от Инициатива „Граждани за устойчиво развитие”.

Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите да карат със съобразена скорост и да спазват пътната сигнализация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!