Километрични задръствания по "Струма". Дупница осигури вода за чакащите

OFFNews 19 септември 2015 в 17:42 5901 4

Автомагистрала "Струма". Снимка: архив

Много трудно е пътуването по автомагистрала „Струма“ заради километрични задръствания. Пътят Долна Диканя – Дупница е изключително натоварен.

Според сигнали на пътуващите им отнема над 4 часа да преодолеят разстояние от 10 километра от разклона за Радомир до входа на Дупница, съобщава агенция "Фокус".

"Пътуването е изключително тежко. Горещо и безветрено е, асфалтът е напечен, а термометърът в колата показва 49 градуса. Щастие е, че не видяхме инциденти на пътя, има много пътуващи с деца", коментира слушател пред радио "Фокус".

Пътуващите молят за по-подробна информация от страна на компетентните органи как може да бъде избегнато задръстването и организация на обходни маршрути. Би било добре на пътя да се организират и пунктове с медицинска помощ или поне вода за пътуващите.

В резултат на получените сигнали, най-вече на телефон 112, за хора с влошено здравословно състояние, община Дупница осигури вода за чакащите в задръстването на АМ „Струма”.

"Имайки предвид ситуацията е съвсем нормално общината да реагира адекватно и да осигури вода. Разбрах, че опашката е дълга километри. Макар и малко, водата ще бъде от голяма полза", заяви кметът на община Дупница Методи Чимев.

От МВР съобщиха още за километрични задръствания на най-популярните гранични пунктове с Гърция - Кулата и Маказа и препоръчаха да се ползват Илинден, Капитан Петко войвода и Ивайловград.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови